Zoon van Premier League-legende voetbalt bij 2de Nationaler ... dankzij goede vriend en profvoetballer

Bij het horen van de naam Isaac Drogba kijkt u waarschijnlijk direct naar de achternaam, geen wonder en niet geheel onlogisch want Isaac Drogba is de zoon van bekend ex-voetballer Didier Drogba. Didier Drogba maakte naam en faam bij Chelsea waar hij ook de Champions League wist te winnen. Voetbalflitsen duikt even dieper in op de carrière en de speler Isaac Drogba.

Wie is Isaac Drogba, zoon van Didier Drogba? 

Isaac had net zoals zijn vader veel talent en dus werd zijn talent ook snel ontdekt. Isaac trad in de voetsporen van zijn vader en speelde in de jeugd bij Chelsea. Daar werd hij nooit bij de echte talenten gezien en dus vertrok hij naar het Franse EA Guingamp. Daar speelde hij zijn laatste jeugdjaar bij de U19 waarna hij een vast contract kreeg om bij de B-ploeg van Guingamp te spelen. Ambitie om naar de A-ploeg door te stromen was er zeker maar hij kon zijn goeie vorm niet doorzetten en verdween dan ook naar de bank (en de achtergrond) bij Guingamp B. Uiteindelijk verliep zijn contract eind juli 2020. Hij maakte vervolgens nog enkele mislukte avonturen mee bij Italiaanse en Portugese clubs om sinds januari 2022 zonder club te zitten. 

Carrière Didier Drogba

Vader van Isaac, Didier Drogba, mag anderzijds wel al terugblikken op een verdienstelijke carrière. Drogba's clubcarrière omvatte succesvolle periodes bij verschillende topclubs. Hij brak door bij Olympique de Marseille in Frankrijk, waar hij indruk maakte met zijn doelpunten en fysieke speelstijl. Maar het was bij Chelsea in de Premier League waar hij echt schitterde. Hij speelde voor Chelsea van 2004 tot 2012 en werd een legende van de club. Onder zijn leiding won Chelsea verschillende belangrijke prijzen, waaronder drie Engelse Premier League-titels en de UEFA Champions League in het seizoen 2011-2012, waarin Drogba zelf de winnende strafschop scoorde in de finale tegen Bayern München.

Isaac Drogba en Serge Aurier bij RAAL La Louvière

Isaac Drogba zijn carrière leek verloren tot eind deze zomer plots RAAL La Louvière aan de deur van de Drogba's klopte. Geen verrassing, want Serge Aurier (ex-PSG en Ivoorkust-ploegmaat van Didier Drogba) is investeerder bij de Waalse Tweede Nationaler, wat hielp bij de transfer. Zo vertelde Isaac Drogba in een interview met de krant dat Aurier de contacten tussen speler en club regelde. Aurier werd afgelopen zomer investeerder van de club op vraag van ex-ploegmaat en goede vriend Chris Luhaka, die momenteel bij RAAL La Louvière speelt. Benieuwd of Isaac Drogba alsnog zijn potentieel kan waarmaken en zijn carrière kan herlanceren. 

Dat hij wel degelijk kan scoren, bewijst dit doelpunt dat hij maakte, let ook vooral op de (bekende) viering...

Ook interessant