Stunttransfer! Bekende topschutter uit 1e Nationale promoveert niet mee en trekt naar... nummer 15

Naast de Jupiler Pro League volgen wij ook al het nieuws uit het Belgisch amateurvoetbal op de voet. Iemand die zeker een belletje doet rinkelen is Jérémy Perbet. Twee keer werd hij topschutter in de Jupiler Pro League, maar sinds 2021 is hij aan de slag bij RFC Liège. Vorig seizoen flitste Perbet al in Eerste Nationale en ook dit seizoen was hij enorm goed op dreef. De Fransman deed maar liefst 31 keer de netten trillen en zorgde als topschutter mee voor de promotie naar 1B. Maar daar zal Perbet volgend seizoen zelf niet te zien zijn...

Jérémy Perbet Winkel Sport

Perbet had met zijn 31 goals een bijzonder groot aandeel in de tweede plaats en promotie van RFC Luik. De goaltjesdief zal echter niet mee promoveren naar 1B, want Winkel Sport kondigde zijn komst aan. Een bijzonder straffe transfer, want Winkel Sport eindigde in diezelfde reeks op de vijftiende plaats. Perbet, ondertussen 38 jaar, tekende er voor drie jaar en moet er William Owusu (o.a. ex-Antwerp) gaan vervangen, die zijn contract wellicht niet verlengd ziet worden. Knap werk van Winkel Sport!

Jérémy Perbet Winkel Sport RFC Luik

Jérémy Perbet Jupiler Pro League

Perbet is uiteraard geen onbekende voor de Belgische voetballiefhebbers. De Franse spits speelde jarenlang in de Jupiler Pro League. Hij stond er maar liefst 251 keer tussen de lijnen, verdeeld over Tubize, Lokeren, Mons, Charleroi, Gent, Kortrijk, Club Brugge & Oud-Heverlee Leuven. Perbet werd ook twee keer topschutter in de hoogste klasse van ons voetbal, in 2012 en 2016. Zijn bijnaam is niet voor niets Jérémy Perbut.

Hieronder zie je een portret van Jérémy Perbet toen hij nog bij Tubize speelde.