Speeldag 7 Pro League: Alles over Cercle – Genk, Antwerp – Union en AA Gent – KV Mechelen

De interlandperiode zit erop en we kunnen ons weer richten op wat echt telt: de Belgische Pro League. Na enkele spannende wedstrijden is de rangschikking nog altijd in beweging. Zo staat nieuwkomer Dender verrassend bovenaan, terwijl grote namen zoals Beerschot onderaan bungelen na hun vijfde nederlaag op rij. Wie vorige keer onze weddenschapstips heeft gevolgd, kan tevreden zijn, want al onze voorspellingen zijn uitgekomen! Tijd om vooruit te blikken op speeldag 7, met focus op drie boeiende wedstrijden. Hieronder vind je onze tips voor de duels tussen Cercle Brugge en Racing Genk, Royal Antwerp en Union, en AA Gent tegen KV Mechelen.

Cercle Brugge – Racing Genk: Wie pakt de winst?

Cercle Brugge kent een wisselvallig seizoen. Tot nu toe wist de ploeg slechts één overwinning te boeken in de competitie, en dat was tegen Beerschot (4-1). De overtuigende zege tegen Wisla in de Conference League leek een positieve ommekeer te brengen, maar een zware thuisnederlaag tegen diezelfde ploeg, gevolgd door een 3-0 verlies in de stadsderby, doet de hoop alweer vervagen. Toch is er goed nieuws voor de fans: topschutter Kévin Denkey blijft in Brugge, aangezien hij geen transfer kon maken deze zomer.

Racing Genk heeft daarentegen een sterke periode achter de rug. Na een aarzelende start boekte de ploeg overwinningen tegen Club Brugge, Beerschot en Westerlo, waardoor ze nu op een gedeelde derde plek staan. Genk heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegen Anderlecht te goed. Wel zag de club Bilal El Khannous vertrekken, maar er werd op het laatste moment een huurdeal gesloten met Standard voor Andi Zeqiri. De vraag is of de interlandbreak de opwaartse vorm van Genk heeft verstoord.

Cercle Brugge heeft van de laatste vijf onderlinge confrontaties slechts één keer van Genk verloren. Toch is Genk momenteel de favoriet, vooral gezien de vormdip bij Cercle. Unibet biedt een odd van 2.50 voor een zege van Genk, maar als je wat veiliger wil spelen, kies dan voor ‘Ongeldig bij gelijkspel – Racing Genk’, met een odd van 1.85. Wil je meer risico nemen? Dan is ‘Genk wint en beide teams scoren’ een interessante optie, goed voor 3.85 keer je inzet.

Royal Antwerp – Union SG: Kan Antwerp eindelijk weer winnen van Union?

Antwerp zag de laatste weken verschillende spelers vertrekken, maar haalde ook versterking binnen in de vorm van Dennis Praet, een oude bekende in de Pro League. In het laatste duel voor de interlandbreak speelde Antwerp gelijk tegen AA Gent, waarbij drie afgekeurde doelpunten hen net de drie punten kostten. Met Praet aan boord hopen de fans dat hun ploeg snel weer wint.

Voor Union SG staan er hectische weken voor de deur. De wedstrijd tegen Antwerp is de eerste van zes duels binnen 22 dagen, waaronder confrontaties met Fenerbahçe en Club Brugge. Union wist tot nu toe twee keer te winnen in de competitie, maar scoorde slechts zeven doelpunten in zes wedstrijden. Trainer Sébastien Pocognoli zal hopen dat zijn team weer de weg naar het doel vindt, maar de afwezigheid van het trio Puertas, Nilsson en Amoura speelt hen parten.

Antwerp is met een odd van 2.45 favoriet bij Unibet, tegenover 3.00 voor Union. Toch is het belangrijk om op te merken dat Antwerp de laatste zes onderlinge ontmoetingen niet wist te winnen. Hun laatste overwinning tegen Union dateert van mei 2023. Wij raden aan om te wedden op ‘beide teams scoren’ met een notering van 1.63. Ook interessant is de weddenschap ‘Totaal aantal doelpunten door Antwerp – Meer dan 1.5’, goed voor een odd van 2.20.

AA Gent – KV Mechelen: Wie houdt de ongeslagen reeks vol?

AA Gent is al een maand ongeslagen en heeft naast overwinningen op Westerlo en Silkeborg ook gelijkgespeeld tegen Antwerp. De Buffalo’s hebben nog versterking binnengehaald met Aimé Omgba om de aanval verder aan te scherpen. Met een druk programma in het vooruitzicht willen ze de goede vorm vasthouden, te beginnen met het duel tegen KV Mechelen.

KV Mechelen zit in de lift na zeges tegen Antwerp en Charleroi. Dit seizoen hebben ze al bewezen geen eenvoudige tegenstander te zijn, met sterke resultaten op verplaatsing bij clubs als Club Brugge en Standard. Toch zullen ze met de nodige voorzichtigheid naar Gent afreizen, want daar weten ze meestal niet te winnen.

Historisch gezien heeft KV Mechelen het moeilijk in Gent. Ze boekten vorig seizoen voor het eerst in twaalf jaar een zege in de Ghelamco Arena. Het zal opnieuw een zware opgave worden, maar zeker niet onmogelijk. Wij tippen een weddenschap op ‘Dubbele kans X2’, wat een interessante odd van 2.17 oplevert. Beide ploegen spelen vrij aanvallend, dus een gok op ‘Meer dan 9.5 hoekschoppen’ is ook aantrekkelijk, met een notering van 1.73.

Wat zijn de grootste zorgen voor beide teams?

1. Kan Racing Genk zijn sterke vorm behouden na de interlandbreak? Genk is in topvorm, maar de interlandbreak kan soms de concentratie breken. Als het team direct scherp speelt, hebben ze zeker een goede kans om verder te bouwen aan hun winstreeks.

2. Zal het drukke speelschema Union parten spelen? Met zes wedstrijden in 22 dagen staat Union voor een zware test. Het is afwachten of de ploeg deze intensieve periode kan doorkomen zonder grote vormdip of blessures.

Kies verstandig, en vergeet niet: speel altijd verantwoord.