Volgend seizoen met 20 clubs in de JPL? Deze ploegen zouden dan meespelen!

Het is nog onduidelijk hoe het met de Jupiler Pro League verder moet. Zowel dit seizoen, maar ook volgend seizoen. Er zijn voorstellen om 1A volgend seizoen met 18 of zelfs 20 clubs aan te vatten. De vraag die velen zich stellen: welke clubs mogen dan allemaal meespelen? Wij leggen het even uit.

19 thuismatchen

Als er dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld worden, dan moeten er sowieso ploegen bijkomen volgend seizoen. Denk maar aan ploegen als Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot. Zij hebben promotie of degradatie zelf niet meer in de hand. Als er 20 ploeg zouden zijn, dan zijn er 19 thuismatchen, quasi evenveel als met Play-Offs. De PO's zouden dus niet langer bestaan.

Westerlo en Virton

Ploegen die zouden meedoen, zijn sowieso de 15 eersteklassers die gered zijn, maar ook Waasland-Beveren, OH Leuven en Beerschot. Westerlo en Virton zouden ook stijgen, want zij staan eerste en tweede in de Proximus League. Als Virton zijn licentie niet haalt, dan zou Union die plaats overnemen. Hoe het dan verder moet met de andere clubs uit 1B is nog onduidelijk.

Volg ons nu ook op Instagram:

Volg ons nu ook op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Kan jij het logo van Club Brugge vervolledigen? Daag je vrienden uit als het jou lukt! ⚽️🏆 ##voetbal##clubbrugge##vrienden##challenge

♬ Seven Nation Army - Champs United
Ook interessant