Beloften JPL-topclub pakten 8 van 11 punten buitenshuis ... thuismatchen op bijna 1 uur rijden!

Jong Genk, de beloften van KRC Genk in de Challenger Pro League, staat momenteel op een twaalfde plek in het klassement. Best knap aangezien ze vorig seizoen (met minder ploegen) onderaan bengelden in de Belgische Tweede Klasse. Momenteel tellen de jonge Limburgers elf punten. Opmerkelijk: acht punten werden buitenshuis gepakt. Niet zo vreemd als je weet dat Jong Genk eigenlijk op geen enkel moment echt 'thuis' speelt.

Jong Genk beter uit dan thuis

Jong Genk won dit seizoen slechts één van haar vijf thuiswedstrijden, en dat dan nog op speeldag één tegen SK Beveren. De laatste vier thuiswedstrijden werden verloren, terwijl acht van de elf punten op verplaatsing werden behaald. Je kan met andere woorden zeggen dat de beloften van KRC Genk veel beter presteren op verplaatsing. We zijn nog vroeg op het seizoen natuurlijk, en geluk speelt ook een rol, maar toch valt er wat over te zeggen.

Jong Genk thuiswedstrijden Verbroedering Geel

Jong Genk speelt haar thuiswedstrijden namelijk op het Complex De Leunen, van Derde Nationaler Verbroedering Geel, waar 8.000 supporters binnen kunnen. Op zich opvallend, want het veld ligt op een klein uur rijden van de Cegeka Arena. Geel ligt op 57km van Hasselt en bevindt zich zelfs in de provincie Antwerpen. Beide clubs tekenden een overeenkomst voor (minstens) één seizoen. Het kan een reden zijn voor het matige puntengewin van KRC Genk 'voor eigen volk.' Een klein uur rijden voor een thuismatch is hoe dan ook niet ideaal.

Met een reden

Uiteraard werd de overeenkomst met Geel niet zomaar afgesloten.“In Geel hebben ze ervaring in het organiseren van wedstrijden in Tweede Nationale. We zijn hen dan ook dankbaar voor hun enthousiasme en engagement. In Limburg hebben we al een groot marktaandeel aan supporters. Maar door nu met onze tweede ploeg naar Antwerpen uit te wijken, kunnen we ook buiten onze eigen provincie toekomstige fans warm maken voor KRC Genk.", klonk het bij de Limburgers.

Hieronder kan je het stadion zien waarin ASV Geel ook haar thuismatchen afwerkt: