Hoe zou het nog zijn met... Sofiane Hanni?

Ooit was hij één van de smaakmakers uit de Jupiler Pro League, nu moet hij zich proberen doorzetten in het koude Rusland; Sofiane Hanni. Hoe doet hij het daar eigenlijk?

Zowel bij KV Mechelen als bij Anderlecht was Hanni een absolute sterkhouder. Dat bewijzen ook zijn statistieken. Bij KVM kwam hij in 81 matchen aan 27 goals en 17 assists. In Brussel deed hij het zelfs nog beter: 23 goals en 25 assists verzamelde hij uiteindelijk. Dat wekte sterke interesse op van Spartak Moskou, dat hem in januari voor 8 miljoen overnam.

Pas op 11 maart 2018 maakte Hanni zijn debuut in de competitie. Een week later stond hij, tegen Rubin Kazan, al voor een eerste keer op het scorebord. Een maand later scoorde hij ook op het veld van Amkar Perm. Maar daar bleef het echter bij. U leest het goed; Hanni slaagde er al sinds april niet meer in om een doelpunt te maken.

Vooral dit seizoen slaagt Hanni er helemaal niet in om zich door te zetten. Vijf keer haalde hij zelfs de selectie niet, en dus is hij ook lang geen vaste waarde in de ploeg. Zijn statistieken liegen er dan ook niet echt om; dit seizoen kwam hij nog niet tot scoren en gaf hij nog geen enkele assist in de competitie...

Tijd voor een terugkeer naar de Jupiler Pro League? ;)