Throwback: Vincent Kompany pakt uit met 'beste pass aller tijden' op Dries Mertens op Sclessin

Op 11 november 2011, vandaag exact twaalf jaar geleden, wonnen de Rode Duivels met 2-1 van Roemenië. Geen belangrijke wedstrijd, want het ging om een oefeninterland, maar wel de gelegenheid om vertrouwen te tanken. Dat lukte wel, maar erg veel overschot hadden de Belgen die dag niet. Wat ons twaalf jaar na de feiten nog altijd bijblijft, is di fenomenale pass van Vincent Kompany op Dries Mertens. Sommigen noemen het de 'beste pass aller tijden'.

Vincent Kompany beste pass aller tijden?

Op 11 november 2011 pakte Vincent Kompany uit met een ongelooflijke pass in de oefenwedstrijd tegen Roemenië. De Manchester City-verdediger wipt de bal op en past de bal in de volley op een sprintende Dries Mertens, die bovendien heerlijk controleert en de fase natuurlijk helemaal afmaakt. Sommigen noemen dit de 'beste pass aller tijden', zeker omdat je zo'n opwippertje zelden ziet gebeuren. Eén van de vele voorbeelden waarom Vincent Kompany wordt gezien als de beste Belgische verdediger aller tijden.

België-Roemenië 11 november 2011

Voor de volledigheid geven we nog eens de opstelling van de Rode Duivels tegen Roemenië mee. In 2012 bevonden we ons nog net voor de 'officiële' start van de gouden generatie. Jean-François Gillet, Anthony Vanden Borre, Daniël Van Buyten, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Marouane Fellaini, Steven Defour, Axel Witsel, Nacer Chadli, Kevin Mirallas en Dries Mertens stonden die dag in de basis. Jelle Vossen, Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne en Moussa Dembélé waren de invallers die dag. Een doelpunt van Van Buyten en een owngoal van Cocis zorgen die dag voor de Belgische overwinning. Jean-François Gillet pake toen een strafschop in de slotminuut, terwijl de wedstrijd op Sclessin werd afgewerkt.

Bekijk de beelden hieronder:

Ook interessant