Alles wat je moet weten over de Rode Duivels in de Nations League: vorige edities en speelschema

Wat is de Nations League?

De Nations League is een internationale voetbalcompetitie voor mannenploegen die om de twee jaar wordt gespeeld. De eerste editie vond plaats in 2018. De competitie vervangt de vriendschappelijke interlands.

Hoe zit de Nations League in elkaar?

De 55 lidstaten van de UEFA worden verdeeld in vier verschillende divisies (A, B, C en D). In elke divisie zijn er vier groepen van drie of vier landen. Elke ploeg speelt vier tot zes wedstrijden per groep. De vier groepswinnaars uit divisie A spelen dan onderling voor de titel. De groepswinnaars uit divisies B, C en D mogen promoveren naar een divisie hoger en omgekeerd degraderen de laatste ploegen uit de groep uit divisie A, B en C.

Kan je via Nations League EK-ticket verkrijgen?

Ja! Twaalf ploegen die zich niet via de reguliere competitie konden plaatsen voor het EK van 2024 in Duitsland, mogen in de play-offs strijden voor drie tickets. Zo kon Noord-Macedonië zich op die manier in het verleden plaatsen voor het EK.

In welke divisie speelt België in de Nations League?

De nationale ploeg van België speelt al sinds de start van de competitie in divisie A. In 2018 haalde men slechts een tweede plaats in de groepsfase waardoor men niet mocht meedoen voor de titel. In 2020 werd de groep wel gewonnen en mochten ze het in de halve finale opnemen tegen Frankrijk. Helaas werd die wedstrijd verloren. Ook in de kleine finale verloren we van Italië.

Speelschema Nations League Rode Duivels

Het speelschema van de Rode Duivels voor de nieuwe editie van de Nations League is voorlopig nog niet bekend. 

Nations League groep van België in 2022

De derde editie van de Nations League werd voor België geen hoogvlieger. De Rode Duivels zaten in een poule met Nederland, Polen en Wales, maar moesten de duimen leggen voor de Noorderburen. Er werd verloren met 1-4 en 1-0. Nederland werd daardoor makkelijk groepswinnaar, waardoor het toernooi er voor België opzat.

Nations League groep van België in 2020

In 2020 zat België in een groep met Denemarken, Engeland en IJsland. De Rode Duivels wonnen vijf van de zes wedstrijden en er werd enkel verloren op het veld van Engeland. België won dan ook makkelijk de groep. In de knock-outfase werd verloren van Frankrijk én Italië.

Nations League groep van België in 2018

In 2018 zat België in een groep met Zwitserland en IJsland. De Belgen konden drie van de vier wedstrijden winnen en verloren enkel op de laatste speeldag van Zwitserland. De Zwitsers hadden ook negen punten, maar omdat zij betere resultaten behaalden in de onderlinge confrontaties, mochten zij strijden voor de titel.

Ook interessant