ZALIG EERLIJK! Jan Vertonghen moet iets kwijt aan Filip Joos na Silkeborg-RSCA: "Schijtveld!" (VIDEO)

Anderlecht won donderdagavond met 0-2 in en tegen Silkeborg. Een cruciale overwinning voor paars-wit, want op die manier stoot het door naar de 1/16de finales van de Conference League. Paars-wit stond nochtans slecht te spelen in de tweede helft en dat ondanks een mannetje meer. Toch slaagde onder meer Jan Vertonghen erin om de nul te houden achterin. Hij werd na de wedstrijd voor de micro van Play Sports gehaald.

Interview Jan Vertonghen

Om te beginnen had de Rode Duivel het over de ijzersterke Van Crombrugge. Hij hielp paars-wit enorm met enkele uitstekende reddingen. "Zonder Van Crombrugge stonden we nu niet in de volgende ronde. Ik ben zo blij voor hem, hij is al zo lang zo belangrijk voor Anderlecht. Hij heeft een heel goeie avond achter de rug. Ik was blij dat hij er was.", aldus Vertonghen. Yari Verschaeren was een andere uitblinker bij paars-wit.

Kunstgras

Maar daar eindigde het interview niet. Het was niet te zien op tv, maar Vertonghen ging nadien nog even door over het kunstgrasveld van Silkeborg. De Denen spelen namelijk net als vele andere Scandinavische ploegen niet op natuurlijk gras."Stel mij dan een vraag over dat kutkunstgras. Daar kan ik dan eens iets over zeggen. Maar ja. Schijtveld. Nee, gewoon in het algemeen. Ach.", reageerde de Anderlecht-verdediger op een eerlijke en hilarische wijze.