Club Brugge gedeeld 1ste ... de 6 ploegen met de meeste clean sheets in de UCL dit seizoen

Club Brugge heeft haar Champions League-campagne afgesloten met een 12/18. In maar liefst vijf van de zes wedstrijden hield Simon Mignolet de nul. Opvallend dat blauw-zwart op die manier toch geen groepswinnaar is geworden, want enkel in de match tegen Porto moesten ze doelpunten slikken. Bayern München is trouwens de enige ploeg die Club Brugge kan evenaren, maar toch dromen de meeste groepswinnaars stiekem van blauw-zwart als tegenstander in de volgende ronde...

Meeste clean sheets in de Champions League

Voetbalflitsen maakte een lijstje met de teams met de meeste clean sheets in deze Champions League-groepsfase. Club Brugge en Bayern München boekten vijf clean sheets op zes wedstrijden, Manchester City vervolledigt het podium met vier clean sheets. Liverpool, Inter en Porto hielden drie keer de nul. De andere ploegen konden slechts twee keer hun netten schoon houden of zelfs minder. Een prestatie om trots op te zijn als Club Brugge zijnde! 

De beste save van Simon Mignolet in de Champions League-groepsfase? Dat moet toch deze onwaarschijnlijke redding tegen Atlético Madrid zijn. Wauw! 

Ook interessant