Kent u hem nog? Ex-Club Brugge-speler ontbolstert volledig na zijn periode bij Blauw-Zwart

Boli Bolingoli heeft er al een zeer rijke carrière opzitten maar is toch maar 24 jaar. Hij is bekend bij het Belgische publiek van zijn periode bij Club Brugge en Sint Truiden. Bij Club Brugge maakte de jonge flankspeler zijn debuut in de hoogste voetbalklasse. De neef van Romelu en Jordan Lukaku speelde niet heel zijn jeugd bij Club Brugge. Hij speelde in de jeugd vooral in de regio van Antwerpen bij o.a. Berchem Sport, Beveren, Royal Antwerp FC & Germinal Beerschot.

Ontbolstering

Op 26 juli 2013 maakte Bolingoli zijn officieel debuut voor Club Brugge in de wedstrijd tegen Sporting Charleroi. Na 3 en een halve seizoenen (64 wedstrijden, 7 doelpunten) leent Club Brugge de flankspeler voor een half seizoen uit aan STVV. Daarna zou hij niet meer in actie komen voor Club Brugge, die hem verkocht aan het Oostenrijkse SK Rapid Wien. Na 2 sterke seizoenen volgde een mooie transfer naar de 50-malige Schotse kampioen Celtic FC. Daar probeer hij vast in de ploeg te geraken. Dit seizoen kwam hij al 28 keer in acties in alle competities samen en wist hij nog niet te scoren maar was hij al goed voor 4 assists.

Zijn carrière-statistieken:

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant