4e Provincialer wordt meteen weer kampioen jaar na degradatie... 22 van laatste 23 matchen gewonnen!

WIK Boekel is de kampioen in Vierde Provinciale C in Oost-Vlaanderen. De Oost-Vlaamse club deed dit met vijf punten voorsprong op Munkzwalm. Wat toch raar is als je ziet dat WIK Boekel maar drie keer verloor en twee keer gelijkspeelde dit seizoen. Ook was er nog een andere Vierde Provincialer die kampioen werd en die fantastische statistieken kon voorleggen. Daarnaast wist Boekel ook nog eens 114 doelpunten te maken en ze kregen er maar twaalf tegen dit seizoen. Dit mede dankzij een 11-1 overwinning tegen Michelbeke B. De Boekelaars promoveren dus na amper één seizoen al terug naar Derde Provinciale, waaruit ze vorig seizoen nog degradeerden.

WIK Boekel

Willen Is Kunnen Boekel heeft zijn naam alvast niet gestolen. Dit seizoen wilden de Oost-Vlamingen koste wat kost terug naar Derde Provinciale en zo geschiedde. De club uit Sint-Blasius-Boekel, dat een deelgemeente is van Zwalm, is aangesloten bij de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) sinds 1974. De club speelt in de kleuren zwart, geel en wit en speelde sinds het ontstaan enkel nog maar in de provinciale reeksen. Nu stijgt de club dus weer na Derde Provinciale.

Huidige seizoen

WIK Boekel won dit seizoen maar liefst 26 van zijn 31 matchen en was thuis onklopbaar. Enkel RC Strijpen kon een puntje pakken op het veld van Boekel na een 1-1 gelijkspel. De club maakte 114 doelpunten en kreeg er amper 26 tegen. Er zijn weinig ploegen die dat hen kunnen nadoen. Boekel stond in het verleden ook al te boek als een lastige club waar niemand graag tegen ging voetballen in het weekend. Het seizoen begon nochtans met een zure 4-3 nederlaag tegen Zingem B, maar nadien hebben ze de hele competitie naar hun hand gezet.

WIK Boekel kampioen

Hieronder zie je een video van één van de doelpunten van afgelopen seizoen bij WIK Boekel:

Ook interessant