Wie is Jan Dewijngaert, sportanker bij VTM, die tegen Estland zijn laatste match becommentarieerde?

Jan Dewijngaert (ook wel geschreven als Dewyngaert) is een Vlaamse sportjournalist- en commentator. Hij is niet alleen een sportanker bij VTM Nieuws, maar geeft ook live verslag tijdens wedstrijden van de Champions League. Ook bij de Rode Duivels was hij vaak de commentator, maar tegen Estland maakte Gilles De Bilde bekend dat het zijn laatste wedstrijd was. Tijd om deze 62-jarige man wat beter te leren kennen!

Wie is Jan Dewijngaert?

Jan Dewijngaert is een 62-jarige sportjournalist en voetbalcommentator. Hij presenteert het sportgedeelte in VTM Nieuws, geeft verslag bij wedstrijden van de Rode Duivels (binnenkort dus niet meer) en de Champions League en specialiseert zich in atletiek en voetbal. Zo is hij al sinds 2008 de stadionspeaker bij de Memorial Van Damme. Bij VTM werkt hij onder meer samen met Maarten Brenckx.

Sportjournalist

Jan Dewijngaert werkt ondertussen 33 jaar bij Medialaan. Verder is hij al negen jaar ondervoorzitter van de VBS, de Vlaamse Bond voor Sportjournalisten. Ten slotte is de man al vier jaar een radiomaker bij de Retroradio Singjaal. Een bezige bij als het ware!

Zoon Klaas Dewijngaart

Vorig jaar, tijdens de Olympische Spelen in Tokyo, werd hij bijgestaan door zijn zoon Klaas Dewijngaert (27 jaar oud), die eveneens sportjournalist is én camerman. Ondertussen werken vader en zoon al 2,5 jaar samen bij VTM, een prachtige ervaring. Een andere sportjournaliste bij VTM is Lies Vandenberghe, zij is de vrouw van Maarten Breckx.

Ingrid Didden

Jan Dewijngaert is getrouwd met Ingrid Didden en samen hebben ze drie kinderen. Didden is een voormalige Belgische atlete uit de zevenkamp. Ze was sinds 1990 de Belgische recordhoudster zevenkamp, totdat dit record in 2006 werd verbeterd door Tia Hellebaut. Ingrid Didden werd ook meerdere keren Belgisch kampioen. Niet onlogisch dus dat Jan Dewijngaert zo gefascineerd is geraakt door atletiek.

Jan Dewijngaert is een vaste VTM-commentator bij wedstrijden uit de Champions League:

Hij werkt ook vaak samen met Gilles De Bilde: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link