Wie is Lies Vandenberghe, de eerste vrouwelijke sportanker bij VTM én vrouw van Maarten Breckx?

In Vlaanderen lopen heel wat sportjournalisten die toppers zijn in hun vak. Zowel voor de openbare omroep als VTM werken ervaren rotten én (redelijk) nieuwe gezichten. Maarten Breckx kennen we al zeer lang als één van de VTM-gezichten, maar wist je dat zijn vrouw Lies Vandenberghe ook sportanker is? Leer haar hier wat beter kennen.

Lies Vandenberghe opleiding en carrière

Lies Vandenberghe is een 31-jarige sportjournaliste, geboren te Brugge op 15 januari 1991. Om zich helemaal in de mediawereld te kunnen storten, volgde ze de opleiding televisiejournalistiek aan Howest in Kortrijk, waar ze onder andere stage liep bij het programma Royalty. Niet veel later was ze al te horen op de radio, waar ze het nieuws las voor Qmusic en JOE. Haar talent werd echter snel opgepikt, waardoor Lies in 2020 de allereerste vrouwelijke sportanker van VTM Nieuws werd. Daar werkt ze momenteel nog steeds. Ze presenteerde ondertussen ook al het Gala van de Gouden Schoen, in 2021.

Lies Vandenberghe vrouw Maarten Breckx

Wat velen misschien niet weten: Lies Vandenberghe is de vrouw van Maarten Breckx, die we inmiddels al een pak langer kennen door zijn rol als presentator tijdens de Champions League-avonden. Hij is, net als Lies, ook sportanker bij VTM. De twee zijn al vier jaar gelukkig getrouw: in 2018 zeiden ze het ja-woord tegen elkaar. Samen hebben ze twee zonen, Georges en Victor.