Wie is Noah Adedeji-Sternberg, toptalent van Mönchengladbach dat wellicht naar KRC Genk gaat?

Ook bij KRC Genk zijn ze uiteraard al begonnen aan de voorbereiding. De Limburgers likken hun wonden na een prachtig seizoen, waarin ze echter wel de tite l op het nippertje moesten afstaan aan Antwerp. De verwachting is dat er enkele sterkhouders vertrekken, maar met Alieu Fadera en Joris Kayembe hebben ze zich ondertussen wel al versterkt. Wellicht komt daar ook nog Noah Adedeji-Sternberg bij. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Noah Adedeji-Sternberg Mönchengladbach KRC Genk?

Noah Adedeji-Sternberg is een Belgische, actieve voetballer van Borussia Mönchengladbach, een club uit de Bundesliga. Adedeji-Sternberg is geboren op 19 juni 2005 en werd enkele weken geleden dus achttien jaar. De youngster kwam in het verleden nog uit voor Moeskroen en Antwerp, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Mönchengladbach, waar hij de jeugdreeksen doorliep. Afgelopen seizoen deed hij het uitstekend bij de U19: hij verzamelde er twintig wedstrijden, waarin hij zeven keer raak trof en maar liefst twaalf assists gaf. De jonge knaap lijkt nu op weg naar KRC Genk.

Noah Adedeji-Sternberg België

De bedoeling van blauw-wit is om de aalvlugge linksbuiten bij Jong Genk te stallen, om daar te blijven groeien. Hij zou echter wel enkele trainingen mogen meepikken met de A-kern. De youngster is overigens geen onbekende in de Belgische nationale jeugdreeksen. In februari 2022 maakte hij onder David Penneman zijn debuut bij de nationale U17. Hij mocht toen twee keer invallen in de oefenpotjes tegen Ierland. 

Noah Adedeji-Sternberg in actie:

Ook interessant