De meest succesvolle transfers van de JPL 2022-2023, mét Victor Boniface en Bjorn Meijer!

De Play-offs zijn inmiddels uit de startblokken geschoten dus vonden wij het bij Voetbalflitsen tijd om eens een elftal te maken met de meest succesvolle transfers van de Jupiler Pro League van dit seizoen. Heel wat nieuwe toppers kwamen uitblinken in onze pintjesliga. Denk maar aan Ayase Ueda, de kleine Japanner die de goal makkelijk weet te vinden. Maar ook de struise Victor Boniface maakte een goeie indruk bij Union SG. Wij goten de beste transfers in een elftal. Natuurlijk waren er nog heel wat andere toptransfers naar onze Belgische hoogste klasse, maar wij kozen voor deze namen. 

Meest succesvolle transfers JPL 2022/2023

Beginnen doen we met Tom Vandenberghe en Tsuyoshi Watanabe van KV Kortrijk. Vooral die laatst genoemde liet een oerdegelijke indruk na. Vele Belgische topclubs tonen hier en daar al interesse voor de Japanner. Op de backs kozen we voor Bjorn Meijer en Bryan Reynolds. Beide flankverdedigers waren één van de eerste namen op het blad van hun respectievelijke coach. In het middenveld hebben we de jonge Mandela Keita van The Great Old. Vooral naar het einde van dit seizoen steevast één van de uitblinkers bij Antwerp. De Deen Nicolas Madsen is onze tweede middenvelder.

Voorin hadden we keuze tussen heel wat topnamen. Voor aanvang van dit seizoen had niemand al gehoord van Ayase Ueda. Nu kan je de kleine Japanner niet meer wegdenken uit de basiself van de Vereniging. Hugo Cuypers en Vincent Janssen, de twee vlot scorende spitsen hebben uiteraard ook hun plekje in dit elftal. Last but not least: Victor Boniface. De beresterke spits van Union mag hierin niet ontbreken. Eerder maakten we al een lijstje met tien veldspelers die het minste minuten misten in de Jupiler Pro League.

Namen die nét uit dit elftal zijn gevallen zijn: Islam Slimani, Gift Orban, Gianni Bruno, Hugo Siquet, Simon Adingra, Hong, Raphael Onyedika, Mario Gonzalez, Jon Dagur Thorsteinsson, Marlon Fossey, Alioune Ndour, Philip Zinckernagel en Tatsuhiro Sakamoto.

Meest succesvolle JPL-transfers seizoen 2022/2023

Victor Boniface was zonder twijfel één van de beste transfers dit seizoen:

Ook interessant