"Simon Mignolet komt momenteel op gelijke hoogte met Thibaut Courtois"

Simon Mignolet zit ondertussen al aan 7 clean sheets in de Jupiler Pro League. Hij slikte in de competitie nog maar 3 tegengoals en pakte uit met 27 reddingen. Hij redde dus 90 procent van de schoten op zijn doel. Daarmee is hij volgens analist en ex-doelman Wim De Coninck de beste doelman in de Jupiler Pro League.

"Deze Mignolet kan overal in de goal staan, ook bij Liverpool", begint hij aan Sporza. "Eigenlijk waren we een beetje vergeten hoe goed Simon Mignolet wel is. Hij mocht nooit spelen bij de nationale ploeg, hij speelde niet bij Liverpool, ... Maar het jaar dat STVV 4e werd met Guido Brepoels deed Mignolet ook al geweldige saves als jonge keeper."

"Hij is sterk op hoge ballen, sterk op zijn lijn, sterk een tegen een, hij voetbalt goed mee, is goed met zijn voeten, ... Jurgen Klopp zei nochtans dat Mignolet juist niet goed was met zijn voeten en dat hij daardoor voor Loris Karius koos. Maar wat blijkt nu? Hij is enorm geëvolueerd en speelt als een soort libero. Je kan hem aanspelen als 11e veldspeler."

Courtois

"De stap van Liverpool naar Club Brugge is niet evident, maar ik denk dat hij gewoon echt gebeten was om nog eens iets te laten zien. Door de evolutie van de laatste maanden zetten sommige mensen hem misschien zelfs op de hoogte van Thibaut Courtois momenteel. Deze Mignolet kan overal in de goal staan. Ook als eerste keeper bij Liverpool."