CRAZY! 2de Provincialer pakt 75/78 en is nu al kampioen, met heel veel spelers uit eigen jeugd

KFC Herent is een club uit Tweede Provinciale A. De ploeg uit Vlaams-Brabant is een uitstekend seizoen aan het spelen. Na 26 wedstrijden hebben ze de titel al beet. Ze pakten 75/78, en verloren enkel tegen Elewijt, de tweede in de stand. Eerste achtervolger Elewijt heeft zestien punten minder dan KFC Herent. Met nog vier wedstrijden te spelen, is het niet meer mogelijk om die kloof te dichten en is KFC Herent dus nu al tot kampioen gekroond!

KFC Herent

Ook het doelsaldo van KFC Herent mag er wezen. In 26 matchen scoorden ze 84 keer en slikten ze amper zeventien goals. Goed voor een doelsaldo van +67 en een gemiddelde van 3,36 gemaakte goals per match. Zo waren er monsterzeges tegen Haacht (6-0), Nossegem (1-7), Holsbeek (5-0) en Tielt-Winge (5-0). Promotie naar Eerste Provinciale is een feit, en dat is erg knap met een selectie die bijna volledig bestaat uit eigen opgeleide spelers. Vorig seizoen pakte Herent al 15/15, maar werd de competitie stopgezet door corona. Het is dus geen toeval meer dat ze deze reeks domineren.

Jeugdwerking

KFC Herent werd opgericht op 3 september 1931, toen onder de naam V.C. Flandria. Tien jaar later werd de naam veranderd naar FC Herent en sloot het zich aan bij de Belgische voetbalbond. In het seizoen 1948-1949 promoveerde Herent voor het eerst naar Tweede Provinciale. In 1976 waaide er een nieuwe wind. Er werd een nieuwe kantine en kleedkamers gebouwd en er werd een gestructureerde jeugwerking op poten gezet, iets waar het vandaag de dag nog altijd de vruchten van plukt. Ondertussen telt de club meer dan 250 jeugdspelers.

Tweede Provinciale

In de jaren 80 speelde Herent opnieuw in Vierde Provinciale, maar daar kwam in het seizoen 89-90 verandering in. Ze behaalden de titel in Vierde en speelde de jaren nadien enkele keren de eindronde in Derde Provinciale. Pas in 2002 promoveerden ze opnieuw naar Tweede Provinciale. Haar hoogtepunt bereikte KFC Herent drie seizoenen geleden toen ze promoveerden naar Eerste Provinciale. Helaas konden ze zich toen niet behoeden van degradatie. KFC Herent heeft blauw-geel als clubkleuren en heeft in totaal 27 teams, jeugd en vrouwen inbegrepen.

KFC Herent is nu al kampioen in Tweede Provinciale A van Vlaams-Brabant

KFC Herent heeft een erg gestructureerde jeugdwerking en organiseert geregeld stages:

Ook interessant