Club-fans maken Wesley Hoedt VOLLEDIG af na Club-RSCA: "Beetje agressieproblemen"

Wesley Hoedt en Club Brugge, het zal nooit een geslaagd huwelijk worden. In het verleden liep het al enkele keren mis tussen beide partijen, en in de laatste wedstrijd tussen Club en RSCA kreeg de Nederlander ook weer commentaar van de Club-aanhang. Voetbalflitsen zette de verschillende fases even op een rijtje.

Club-fans over Wesley Hoedt

Na en tijdens de wedstrijd werden er enkele tweets naar buiten gestuurd door Club-supporters over Wesley Hoedt. De Nederlander kan zich stevig laten gelden en is ook niet vies van een confrontatie met een tegenstander of scheidsrechter. "Wat is die Hoedt toch een gefrustreerd mannetje", werd er onder andere gezegd.

Club-Anderlecht 2-2

Nu keren we terug naar december 2021. Hoedt scoort de 1-2 in Jan Breydel voor Anderlecht en gaat daarna opvallend vieren door de Club-fans te jennen. Hij houdt zijn handen achter zijn horen, maar heeft daar achteraf spijt van. "De manier van juichen was niet nodig. Ik moet wel zeggen dat ik de hele match werd uitgefloten en uitgescholden. Dan is dat emotie van het voetbal. Maar dat hoort er wel bij", vertelde de Anderlecht-verdediger na de wedstrijd bij Eleven Sports. Wesley Hoedt heeft ook een verleden bij Royal Antwerp FC en daardoor is de rivaliteit tussen de Club-fans en Hoedt nog wat zwaarder.

wesley hoedt club brugge anderlecht viering 1-2

Toen Wesley Hoedt werd geïnterviewd na Club-Anderlecht, kreeg hij er flink van langs van de Brugse fans! 

Wesley Hoedt interview

Het is niet de eerste keer dat Wesley Hoedt de Club-fans of spelers van Club Brugge uitdaagt. In het begin van het seizoen was er een klein opstootje met Noa Lang tijdens Anderlecht-Club Brugge. De twee Nederlanders kregen hier allebei geel voor, maar uiteindelijk zou er niks gezegd zijn geweest.

wesley hoedt noa lang anderlecht club brugge opstootje

Lazio Roma

Opvallend: in de zomer van 2020 stond Wesley Hoedt nog in de belangstelling van blauw-zwart. Beide partijen zouden dan ook onderhandeld hebben over een transfer, al liet Hoedt eind dat jaar weten dat het enkel een verkennend gesprek was hij en hij nooit voor hen zou tekenen gezien zijn verleden bij aartsrivaal Antwerp. Hoedt tekende uiteindelijk bij Lazio Roma.

wesley hoedt club brugge anderlecht