Anderlecht zet megatalent aan de deur: “Hij gaat elders carrière maken, maar hier willen we hem niet”

Anderlecht zet megatalent aan de deur: “Hij gaat elders carrière maken, maar hier willen we hem niet”

Alan Mayanga mag uitkijken naar een andere club. Dat liet het bestuur van Anderlecht weten. Jean Kindermans gelooft in het talent van de jonge spits, maar hij is geen ‘materiaal voor Anderlecht’.

Op Anderlecht geldt Mayanga al jaren als een heel groot talent, maar het kopje wil niet altijd mee. Omdat ze destijds Michy Batshuayi en Dodi Lukebakio ook om disciplinaire redenen aan de kant schoven hebben ze geprobeerd om diezelfde fout niet te maken. Tegen beter weten hebben ze geprobeerd om de wispelturigheid van Mayanga te kanaliseren, maar uiteindelijk kwamen Jean Kindermans en co tot de conclusie dat het niet meer recht te trekken viel.

“We willen liever doorgaan met een Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Yari Verschaeren en noem maar op”, klinkt het op Neerpede. “Jonges die ervan droomden om ooit het shirt van Anderlecht te dragen. We merken dat jongens als Mayanga of Lukebakio niet fanatiek met Anderlecht bezig zijn. Hun hart ligt niet bij Anderlecht en dan is het beter om hen te laten gaan.