Basisdebutant verovert Belgische harten tegen Servië: "Maakte de meeste indruk op me!"

Olivier Deman mocht woensdagavond voor de eerste keer ooit in de basis staan bij de Rode Duivels. Een oefenmatch tegen Servië was daar natuurlijk de ideale gelegenheid voor. De Belgische linksachter viel eerder al in tegen Estland, maar kon zich nu dus voor de eerste keer tonen aan Domenico Tedesco. De fans waren alvast blij met zijn prestatie.

Olivier Deman vs Servië

Olivier Deman speelde woensdagavond niet zo'n opvallende rol in de oefenmatch tegen Servië, maar hij deed wel weinig verkeerd. De linksachter - die vooral als wingback speelt bij Werder Bremen - was verdedigend sterk, kon enkele keren aanvallend uit de hoek komen en scoorde ei zo na een doelpunt. We kunnen dus spreken over een geslaagd basisdebuut (inclusief een clean sheet) en dus waren de Belgische fans tevreden over zijn match. Ook Youri Tielemans maakte woensdagavond een goede indruk tegen Servië.

"Ik vond Deman erg goed. Zowel verdedigend als aanvallend aanwezig. Complementair aan Carrasco"

"Voor mij was Deman de speler die vandaag de meeste indruk op me maakte en de meeste punten scoorde" 

"Ik vond het leuk om Deman te zien" 

"Deman (vooral hoger op het veld in de 2de helft) was ook erg goed" 

"Ik heb echt genoten van het spel van Olivier Deman" 

"Deman geeft me de indruk van grote intelligentie op zijn flank. Ik mag hem wel" 

"In de verdediging zou ik zeggen dat Debast en Deman ons gaven wat we nodig hadden. Deze twee lieten zien dat hun profiel echt diepte kan brengen in hun gebied en dat is goed" 

Ook interessant