Exit Brian Riemer: Deense coach krijgt ontslag bij RSC Anderlecht

Wat al langer in de lucht hing, is donderdagochtend dan toch bevestigd. De wegen van Brian Riemer en RSC Anderlecht scheiden wel degelijk. Het verlies tegen KRC Genk was de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur om Riemer aan de deur te zetten. Beloftencoach David Hubert neem voorlopig het roer over.

Riemer stond 1 jaar en 9 maanden langs de zijlijn bij RCS Anderlecht. De Deense trainer kwam in 2022 over van Brentford FC in de Premier League. Hij bereikte meteen de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League. In zijn tweede seizoen strandde hij met Anderlecht op een derde plaats in de Jupiler Pro League, maar hij streeds wel tot op de laatste speeldag mee voor de titel.

De Deense coach deed het ook in dit seizoen niet slecht qua resultaten, gezien Anderlecht voorin meedraaide en zelfs enkele speeldagen alleen leider was. Toch konden ze, ondanks de vele overwinningen, nooit echt overtuigen en wonnen ze vaker met geluk, dan zonder. Dat zelfde geluk is ondertussen op voor Riemer, die nu zijn koffers mag pakken.

Interimcoach David Hubert kent het Paarse huis alvast goed, wat hij sloot zijn actieve spelerscarrière af bij Anderkecht en hij is na een seizoen als assistent-coach van de RSCA Futures nu aan de slag als hoofdcoach van de U18.