Staan nu 3de laatste... 27-voudig (record)kampioen wacht al 20(!) jaar op nieuwe titel

We zagen het in het verleden helaas al heel erg vaak: ploegen die jarenlang hoge toppen scheren, maar plots volledig naar de achtergrond verdwijnen. Helaas kunnen we Grasshoppers Club Zürich ook in dat rijtje plaatsen. Met hun 27 landstitels is er niet één club uit Zwitserland die vaker kampioen werd in de Raiffeisen Super League, maar inmiddels wachten ze al sinds 2003 op een nieuwe titel. Het verhaal van een vergane grootmacht.

Grasshoppers 20 jaar geen kampioen

Sinds het ontstaan van de Zwitserse Super League is Grasshoppers altijd een vaste klant geweest. Recordkampioen met 27 titels, zelfs Basel en YB Bern komen niet in de buurt. Hun laatste titel dateert van 2003 en hun hoogste eindklassering van de laatste tien jaar is hun tweede plaats in 2014. Sindsdien werden ze maximaal vierde. In 2020 en 2021 speelden ze zelfs in tweede klasse, waar ze in 2021 wél een titel (en dus promotie) mochten vieren. Ook dit seizoen loopt het vierkant... Na veertien speeldagen heeft Grasshoppers evenveel punten, waarmee ze parkeren op plaats tien (van de twaalf ploegen). 

Grasshoppers Club Brugge

Voor de fans van Club Brugge zal Grasshoppers nog bekend in de oren klinken. De Zwitsers waren in 2014-2015 de tegenstander van blauw-zwart in de Europa Leaguevoorrondes. Club Brugge ging toen winnen in Zwitserland na goals van Waldemar Sobota en Victor Vazquez. Diezelfde Spanjaard schoot Club in de terugmatch met de enige treffer van de avond naar de poulefase van de Europa League. Club Brugge zou dat jaar de kwartfinale van de Europa League halen en sneuvelen tegen Dnipro.

Club Brugge ging in 2014 winnen in Zwitserland...

En Victor Vazquez bezegelde het lot in Brugge op geniale wijze...