27-jarige Belg KNALT team naar titel in Italië: 11 goals én 19 assists... ooit debuut in JPL als 17-jarige!

In de jeugdreeksen van het Belgisch voetbal spelen heel erg veel talentjes, maar uiteraard kan niet iedereen daarvan doorbreken in de Jupiler Pro League. Ook Jari Vandeputte kan daar van meespreken. Het waarmaken bij KAA Gent lukte niet, maar zoveel jaren later maakt hij wel furore in de Italiaanse Serie C. Een opvallend carrièreverloop waar we graag even dieper op ingaan. 

Jari Vandeputte KAA Gent

Jari Vandeputte is een 27-jarige Belg wiens naam bij sommige misschien wel een belletje doet rinkelen. Op 27 juli 2013 mocht hij namelijk op amper 17-jarige leeftijd debuteren in de Jupiler Pro League, met Gent tegen Waasland-Beveren. De man zou uiteindelijk maar zeven wedstrijden spelen voor de Buffalo's en uitgeleend worden aan KSV Roeselare en FC Eindhoven. In 2017 trok hij de deur van Gent definitief achter zich dicht en ging Vandeputte een Italiaans avontuur aan. Met succes...

Italiaans avontuur

De Belg ruilde in 2017 Gent gratis in voor Viterbese, een Italiaanse derdeklasser. Met veertien goals en zeventien assists in 90 wedstrijden liet hij er zich zeker wel opmerken. Reden te meer dus voor LR Vicenza om hem voor een bedrag van (amper) 80.000 euro over te nemen. Vandenputte kon met hen promotie afdwingen en zou zo één jaar lang in de Italiaanse tweede klasse spelen.

Jari Vandeputte Catanzaro kampioen

Vorige zomer zette hij echter een stap terug en trok hij naar derdeklasser Catanzaro, eerst op uitleenbasis en nu definitief. Promoveren met de Italianen lukte Vandeputte aanvankelijk niet ondanks zeven goals en zestien assists, maar dit seizoen is het wél prijs: Catanzaro kroonde zich tot kampioen en dat heeft het voor een groot deel te danken aan Vandeputte. Met 11 goals en 19 assists kan hij pronken met dikke statistieken!

Dit seizoen scoorde Vandeputte nog deze goal, let vooral op de geniale viering!