Waar staan de Rode Duivels op de geüpdatete FIFA wereldranglijst?

De FIFA-ranking heeft een update gekregen na het Europees kampioenschap en de Copa América. Wie staat er bovenaan in de wereldranglijst en op welke plek staat onze Rode Duivels?

Wat is de FIFA-wereldranglijst?

Sinds 1992 houdt de FIFA een ranglijst bij voor alle voetballanden. In juni 2018 bracht de FIFA een nieuwe puntenberekening de wereld in. Landen kunnen punten verzamelen tijdens interlands.

Waar staat België op de FIFA-wereldranglijst?

Sinds juli 2024 staat België met 1772.44 punten op plek zes. De Rode Duivels zakken daarmee maar liefst drie plaatsen op de FIFA-wereldranglijst, nadat het voor het EK nog op de derde plek stond.

Waar staat op de eerste plaats op de FIFA-wereldranglijst?

Sinds de update van 6 april 2023 staat Argentinië al aan kop op de FIFA-wereldranglijst. De wereldkampioen van 2022 behoudt deze plek ook in juli 2024. EK-winnaar Spanje neemt de grootste sprong voorwaarts en staat sinds de nieuwste update op plek drie. Een maand geleden stond het nog achtste. Koploper Argentinië wordt nog altijd achtervolgd door Frankrijk. Op plek drie staat nu dus Spanje, dat Engeland en Brazilië achter zich houdt. België zakt drie plaatsen en staat nu zesde. Bekijk de gehele top tien hier onder.