Opvallend: broer van Rode Duivel verkast naar Turkse 2de klasse ... 19 matchen voor Anderlecht!

Ken je Aaron Leya Iseka nog? De 24-jarige Belgische aanvaller is de broer van Michy Batshuayi, die donderdag op zijn debuut scoorde voor Fenerbahçe, en heeft een verleden in de Jupiler Pro League. Hij werd namelijk opgeleid bij RSC Anderlecht, waar hij uiteindelijk negentien wedstrijden speelde voor de A-ploeg. Gedurende zijn periode bij paars-wit werd hij ook uitgeleend aan Marseille en Zulte Waregem. In 2018 trok Leya Iseka voor 1,25 miljoen euro naar het Franse Toulouse, alvorens in de zomer van 2021 naar Barsley te verkassen. Daar moest hij (zonder succes) een aanvalsduo vormen met Obbi Oulare.

Aaron Leya Iseka Adanaspor

Bij Barnsley heeft hij echter (voorlopig) geen toekomst meer. De ploeg uit de Championship, de Engelse tweede klasse, besloot hem daarom uit te lenen aan Adanaspor, een ploeg uit de Turkse tweede klasse. Zo zal hij net als zijn broer Michy Batshuayi in Turkije voetballen, weliswaar op een ander niveau. Leya Iseka is ondertussen 24 jaar oud, heeft een marktwaarde van 1,80 miljoen euro en was ook Belgisch jeugdinternational. Een opvallende carrière is het minste wat we tot nu toe kunnen zeggen!

aaron leya iseka adanaspor barsnley

Amper één jaar geleden verhuisde Leya Iseka van Toulouse naar Barnsley, maar daar mag hij alweer beschikken, weliswaar op uitleenbasis.

Aaron Leya Iseka, broer van Batshuayi, vertrekt naar Barnsley FC samen met Oulare

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link