Wie is Malick Fofana, toptalent en jonge Belg van KAA Gent die werd geboren in het jaar 2005?

Malick Fofana is een 17-jarige flankspeler van KAA Gent. De jonge Belg is er nog geen vaste basisspeler, maar laat wel geregeld mooie dingen zien met zijn schitterende linker. Ongetwijfeld een man die binnenkort écht zal doorbreken. Tijd om hem nog wat beter te leren kennen, net zoals we dat eerder deden met Matias Fernandez-Pardo.

Wie is Malick Fofana?

Malick Martin Fofana werd geboren op 31 maart 2005 en heeft momenteel een marktwaarde van 750.000 euro. Fofana ruilde in 2014 de jeugd van Eendracht Aalst in voor die van KAA Gent; de jonge Belg is dus al meer dan acht jaar actief bij de Oost-Vlaamse topploeg. De afgelopen jaren doorliep hij de jeugdreeksen van de Buffalo's en dit seizoen wordt hij geleidelijk aan gebracht bij de A-ploeg. Fofana maakte de volledige voorbereiding mee en maakte op 17 juli 2022 zijn officiële debuut tegen Club Brugge. Vooral na het WK in Qatar kreeg hij vaker zijn kans bij de Buffalo's, met enkele basisplaatsen tot gevolg.

Groot talent van KAA Gent

Fofana is een rechtsbuiten die ook op de linksbuiten of centraal voorin kan spelen. Hij speelt met het rugnummer 19 en werkte ook al heel wat partijen af bij de beloften in Eerste Nationale. Zijn contract loopt af medio 2024, maar wij zijn er zeker van dat KAA Gent zijn contract wel zal openbreken. Fofana geldt namelijk als één van de grootste talenten uit de Jupiler Pro League. Zijn eerste profgoal maakte hij trouwens in de bekermatch tegen Cercle Brugge.

Belgisch jeugdinternational

Malick Fofana is ook een Belgisch jeugdinternational. Zo speelde hij al wedstrijden voor de U15, U17, U18 en U20 van ons land. Bij de U17 scoorde hij bijvoorbeeld vijf goals in tien wedstrijden, met onder meer een hattrick in de 8-1 zege tegen Estland. Hij is natuurlijk nog jong, maar wie weet zien we hem binnen enkele jaren wel in de A-ploeg van de Rode Duivels spelen! Fofana heeft echter ook roots in Guinee, dus in principe kan hij ook voor dat land opgeroepen worden.

 

malick fofana kaa gent

Malick Fofana nam in het verleden al deel aan de KDB Cup. Hier zien we hem acteren tegen PSG met het rugnummer 15.

Net binnen