Wie pikt hem op? Bekende ex-Club-speler NOG ALTIJD op zoek naar nieuwe club, 7 caps voor Nederland!

Ken jij Ricardo van Rhijn nog? De 31-jarige Nederlandse rechtsback kwam in de zomer van 2016 over van Ajax naar Club Brugge, waar hij in 29 wedstrijden drie keer wist te scoren en vier assists gaf. Na slechts één seizoen vertrok hij al terug naar Nederland om achtereenvolgens voor AZ, Heerenveen en Emmen te spelen. Vorig seizoen kwam hij uit voor de Duitse tweedeklasser Karlsruher SC, waar hij de concurrentie aanging met ex-Antwerp rechtsback Daniel Opare.

Van Rhijn op zoek naar Club

Ook in de Duitse tweede klasse kon de Nederlander nooit echt doorbreken. Hij kwam vijftien keer in actie voor Karlsruher, maar de club besloot om zijn contract niet te verlengen. Hierdoor moet de Nederlander nu opnieuw op zoek naar een nieuwe club, zoals ook enkele andere spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. Benieuwd wie de 31-jarige Nederlander zal oppikken...

Ricardo van Rhijn

Ricardo van Rhijn doorliep de jeugdopleiding van Ajax, in 2013 debuteerde hij in de Eredivisie voor de Amsterdammers. Hij kwam aan 164 optredens voor Ajax, waarin hij goed was voor zes doelpunten en dertien assists. In 2016 tekende de rechtsachter een driejarig contract bij Club Brugge. In West-Vlaanderen begon hij als basisspeler aan het seizoen, maar gaandeweg het jaar raakte van Rhijn zijn basisplaats kwijt aan Helibelton Palacios. Uiteindelijk speelde hij 29 wedstrijden voor de Bruggelingen en scoorde hij daarin drie goals. De Nederlander was niet tevreden met zijn reserverol en hij koos ervoor om terug naar Nederland te trekken. De ex-Club-speler kwam ook acht keer in actie voor de nationale ploeg van Nederland.

Ricardo van Rhijn vrije speler

Van Rhijn mist penalty

Ook in oktober van vorig jaar zat Van Rhijn zonder club, tot Karlsruher hem een reddingsboei gooide. Hij zat er echter meer op de bank dan hem lief is: hij startte amper vijf matchen. En dan helpt het ook niet wat hij deed in de kwartfinale van de DFB Pokal (Duitse beker). Na 120 minuten stond er tegen Hamburg nog 2-2 op het bord en dus moesten strafschoppen beslissen. Van Rhijn werd ingebracht in minuut 120 om een penalty te trappen, maar zijn belabberde poging werd gered. Hamburg stootte uiteindelijk door en ging zo richting de halve finale tegen Union Berlin.

Bekijk de penalty van Van Rhijn op 04:25: