Geluk! Clement treft op papier deze gunstige tegenstander in achtste finale van de Europa League

In de groepsfase van de Europa League werd Monaco comfortabel eerste in een poule met PSV, Real Sociedad en Sturm Graz en nu treft het Braga in de achtste finale van de Europa League. Op papier een haalbare kaart voor de ploeg van Philippe Clement. De ploeg uit Portugal staat momenteel vierde en heeft op papier een mindere kern, al kan er in voetbal veel gebeuren. 

AS Monaco

AS Monaco beleefde tot nu toe in Europa een hels parcours. Het geraakte via de kwalificatierondes net niet tot in de Champions League en belandde zo in de groepsfase van de Europa League. Daar werd het wel comfortabel eerste en stootte dus automatisch door naar de achtste finale. In de Ligue 1 staat het momenteel zesde en verloor het maar één van z'n laatste vijf wedstrijden. 

SC Braga

In Portugal doet de ploeg het naar behoren. Ze staan momenteel vierde en wonnen vier van hun laatste vijf duels. In Europa ging het echter minder vlot. In de groepsfase werden ze tweede, in een groep met Rode Ster Belgrado, Ludogorets en Midtjylland. Daardoor moesten ze barrages spelen tegen het Moldavische Sheriff Tirraspol. Met veel geluk wonnen ze in de tweede wedstrijd na penaltys en hopen ze nu ook tegen de ploeg van Clement door te stoten.

Philippe Clement 

Deze winter werd Niko Kovac redelijk onverwacht ontslagen bij Monaco en vervangen door Clement. Bij Club Brugge liep het op het einde niet meer zo vlot en toen Monaco kwam aankloppen was de keuze snel gemaakt. Bij de Franse topclub loopt het ondertussen tamelijk goed en nu hoopt het ook op Europees succes.