Genk opent de competitie met zege tegen Kortrijk: zo verliep de match toen

Genk - Kortrijk was de opener van de Jupiler Pro League dit seizoen. De landskampioen mocht thuis het opnemen tegen de West-Vlamingen en er werd meteen een overwinning verwacht van Genk.

Het was Julien De Sart die van een 35-tal meter de bal prachtig binnenschoot en Kortrijk de 0-1 bezorgde. Het eerste doelpunt in de competitie is meteen eentje die kan meetellen als mooiste doelpunt van dit seizoen.

Genk verzamelde nadien heel wat kansen maar een uitstekende Bruzesse tikte een kopbal met een weergaloze reflex tegen de lat. In de tweede helft bleef Genk komen en het was de 18-jarige Nygren die de bal in doel trapte toen hij bleef hangen voor het doel van Kortrijk.

In de 74' kwam nieuwkomer Hagi op het veld en dat was een uitstekende keuze van Mazzu want 2 minuten later trapt de Roemeen Genk op voorsprong met zijn eerste baltoets voor Genk.