Pro League speeldag 5: voorbeschouwing

Na de vierde speeldag is het klassement flink door elkaar geschud. Anderlecht staat na de winst tegen KV Mechelen alleen bovenaan. Westerlo moet een plekje inleveren na hun eerste nederlaag van het seizoen. Promovendus Dender verrast met een knappe derde plaats. Onderaan blijven Beerschot en STVV worstelen, terwijl Club Brugge eindelijk hun eerste overwinning binnenhaalde. Wat mogen we verwachten van de vijfde speeldag? Hieronder vind je drie interessante weddenschappen voor het aankomende weekend. 

Weddenschappen Westerlo vs OH Leuven: Wie trekt aan het langste eind?

Drie teams zijn nog ongeslagen dit seizoen: koploper Anderlecht, verrassende nieuwkomer Dender en OH Leuven. Leuven staat er goed voor met één overwinning en drie gelijke spelen, tegen sterke tegenstanders als Anderlecht, Genk, en Cercle Brugge. Dat mag gerust een goede seizoenstart genoemd worden. Komend weekend reizen ze af naar Het Kuipje voor de confrontatie met Westerlo.

Westerlo verloor afgelopen weekend verrassend ruim van Gent en moet daardoor de leiderspositie afstaan aan Anderlecht. Daarvoor hadden de Kemphanen wel Cercle, KV Mechelen en Union verslagen. De vraag is of die ruime nederlaag in Gent een incident was of het begin van een moeilijke periode. Met wedstrijden tegen onder andere Genk, Anderlecht en Antwerp op komst, wordt het interessant om te zien hoe ze zich staande houden. 

Het is een lastige wedstrijd om te voorspellen. OH Leuven is een taaie tegenstander. Een interessante weddenschap is dan ook een Bet Builder met beide teams die scoren en meer dan 2.5 doelpunten. Dit levert een notering van 1.83 op. Wil je voor een nog hogere notering gaan? Overweeg dan om te wedden op ‘beide teams scoren in de eerste helft’. Met een notering van 3.80 kan dit met een kleine inzet wel eens veel opleveren. OH Leuven wist namelijk in elke wedstrijd, behalve tegen Beerschot, in de eerste helft te scoren.

Weddenschappen Antwerp vs KV Mechelen: Wie scoort de meeste goals?

Antwerp heeft tot nu toe een wisselvallige start van het seizoen gekend met twee overwinningen en twee nederlagen. De roodwitten verdienen eigenlijk meer dan de huidige 6 punten, zeker gezien hun aanvallende spel en sterke mix van ervaring en jeugdig talent. Toch zullen ze zaterdag moeten spelen zonder Denis Odoi, die geschorst is na twee gele kaarten tegen Club Brugge.

KV Mechelen komt op bezoek en heeft nog maar twee punten verzameld dit seizoen. Ondanks aardig spel en kansen tegen onder andere Anderlecht, staat Malinwa er niet goed voor. Bovendien moeten ze het dit weekend doen zonder Lionel Lauberbach en Zinho Vanheusden, die beiden geblesseerd zijn. Vooral het ontbreken van Lauberbach, hun enige echte targetman, kan zwaar wegen.

Antwerp is de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd met een notering van 1.56. Toch mag KV niet onderschat worden, want vorig seizoen wisten ze nog te winnen op de Bosuil. Voor deze wedstrijd lijkt het echter anders te liggen, mede door de blessureproblemen bij Mechelen. Interessante weddenschappen zijn ‘meer dan 2.5 doelpunten door Royal Antwerp FC’ met een notering van 2.75, en ‘Royal Antwerp FC wint en beide teams scoren’ aan 3.00.

Weddenschappen Standard vs Beerschot: Wie komt er als winnaar uit?

Standard is dit seizoen goed begonnen met een overwinning, twee gelijke spelen en slechts één nederlaag. Opvallend is echter het lage aantal doelpunten: één gemaakt en één tegen. Ze krijgen nu een goede kans om dat aantal op te krikken, want Beerschot komt op bezoek. De Ratten uit Antwerpen verloren vorige week met 3-4 van Racing Genk en staan samen met STVV op de laatste plaats. Hun enige punt van dit seizoen haalden ze op de openingsspeeldag tegen OH Leuven. De kern van Beerschot lijkt nog niet opgewassen tegen de uitdagingen in de hoogste klasse en er wordt momenteel geen versterking verwacht.

Standard is favoriet bij Unibet met een notering van 1.72 om de drie punten thuis te houden. Dit lijkt een veilige weddenschap, maar gezien het vreemde doelsaldo van Standard is het nog even afwachten of ze deze keer wél de weg naar de netten weten te vinden. Onze tip: een Bet Builder weddenschap met ‘Standard wint’ en ‘Meer dan 1.5 doelpunten door Standard’ voor een notering van 2.02.

Zet hier in bij Unibet

Succes, maar speel altijd verantwoord