SPIJTIG! Belgische zaalvoetbalploeg zakt voor het eerst sinds 2008 uit de hoogste klasse

Ken jij de Belgische futsalcompetitie al? Dit seizoen moet de zaalvoetbalcompetitie afscheid nemen van een ploeg die al jaren een vaste waarde is. Proost Lierse  zal na dit seizoen degraderen naar de tweede afdeling. De ploeg uit Lier speelde sinds 2008 onafgebroken in de hoogste klasse van het zaalvoetbal. Dit seizoen wonnen ze slechts vier keer, speelden ze drie gelijk en verloren ze maar liefst veertien keer. Daarnaast kregen ze ook 109 tegendoelpunten en scoorden ze zelf 73 doelpunten.

Proost Lierse

Proost Lierse heeft haar naam te danken aan oud-wielrenner Louis Proost. Hij opende een café, dat het clubhuis werd van de Lierse Bicycleclub. De dochter van Louis en haar vriend hadden  het idee om een zaalvoetbalploeg op te richten. Zo werd ZVK Proost Lierse geboren. De ploeg speelde goed in de provinciale- en lagere reeksen, dat zorgde ervoor dat ze in 2008 mochten het aansluiten in de Eerste Klasse van het zaalvoetbal.

Sindsdien is het een vaste waarde geworden in de hoogste afdeling, het eindigde geregeld in de bovenste helft van het klassement. In 2018 wijzigde het logo en de naam in het huidige Proost Lierse. De ploeg haalde zelf de bekerfinale in 2018, maar helaas verloor het van FP Halle-Gooik. Jammer genoeg voor Proost Lierse degradeert de ploeg dit seizoen naar de tweede afdeling. Benieuwd of Proost Lierse snel terug kan promoveren naar de hoogste afdeling.