Hein Vanhaezebrouck doet opvallende uitspraak:"BeNeLiga is bijna onhaalbaar!"

Hein Vanhaezebrouck is geen voorstander van een Beneliga of competitie tussen Nederlandse en Belgische clubs. Het Coronavirus toont volgens hem aan dat een Beneliga bijna onhaalbaar is.

De Beneliga zou worden gespeeld met zowel Belgische als Nederlandse clubs. Dat wil zeggen dat beide landen op dezelfde manier zou moeten reageren als er iets onverwacht gebeurd. Tijdens het Coronavirus kiest België ervoor om in lockdown te gaan en zo het virus in te perken, terwijl Nederland een groepsimmuniteit wil creëren. Twee verschillende aanpakken die volgens Hein Vanhaezebrouck aantonen dat een gezamenlijke competitie ook bijna onhaalbaar is.

Hein Vanhaezebrouck vindt ook dat een Beneliga competitie moeilijk zal worden als Wallonië nog deel uitmaakt van België. Standard en Charleroi zullen geen zin hebben in een competitie waar de voertaal volledig Nederlands is. Je verliest aantrekkelijke derby's zoals Genk - STVV terwijl je dan onaantrekkelijke affiches krijgt zoals Club Brugge - Groningen gaat Hein verder.

Volg ons nu ook op TikTok

@voetbalflitsenbe

Welke vriend verliest ook de bal van aan zijn kleine broer 😅 ##funny##fail##football##brother##foryou##foryoupage

♬ Break the Rules - Charli XCX

Volg ons nu ook op Instagram