WOW! Anderlecht wil voormalig sterkhouder van Club Brugge binnenhalen en die zegt niet nee

Luc Devroe is sinds kort de nieuwe sportief manager van RSC Anderlecht en wil al meteen met een straffe transfer uithalen. Volgens Het Nieuwsblad zou Paars-Wit geïnteresseerd zijn in Björn Engels, ex-verdediger van Club Brugge en nu overbodig verklaard bij Olympiakos.

Opvallend genoeg betaalde de Griekse topclub vorige zomer nog iets meer dan zeven miljoen voor de 23-jarige Belg. Onder Besnik Hasi begon Engels als basisspeler, maar met de komst van de nieuwe coach was het huwelijk al snel voorbij. De centrale verdediger zit de laatste weken niet altijd meer in de selectie en mocht ook maar één keer meespelen in de laatste zeven wedstrijden.

Met het mogelijke vertrek van Kara en Dendoncker, zou Engels dus een goed alternatief kunnen zijn voor Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad staat hijzelf niet weigerachter tegenover een transfer naar het Constant Vanden Stockstadion, al zou de kopbalsterke verdediger wel dus voor niet minder dan zeven miljoen euro mogen vertrekken. Opvallend: Engels was niet zomaar een speler bij Club Brugge. Hij stroomde er door uit de jeugd en speelde er uiteindelijk acht seizoenen.