Kent u hem nog? Ex-RSC Anderlecht-spits vindt zijn goede vorm terug in Chinese Super League

Ivan Santini vertrok deze zomer, na 1 seizoen Anderlecht, naar de Chinese Super League. Hij tekende een contract bij Jiangsu Suning, de ploeg van gewezen Inter Milaan en Atletico Madrid-verdediger Miranda. In China was hij in 10 wedstrijden al goed was voor 6 doelpunten en 1 assist. Voor zijn periode bij RSCA had Santini al een eerdere passage in België gemaakt bij KV Kortrijk en Standard Luik. De 30-jarige spits heeft er al een serieuze carrière opzitten. We nemen even mee door zijn volledige loopbaan. 

Het begin

Het begon voor Santini allemaal bij de ploeg van zijn geboortestad, NK Zadar. Vandaar trok hij naar een andere Kroatische ploeg, NK Inter Zapresic. Anderhalf jaar later volgde een overstap naar het Oostenrijkse Salzburg waar hij niet verder geraakt dan de beloften. Dan leek zijn carrière er op te zitten nadat hij bijna een jaar zonder contract zat maar dan redde het Duitse Ingolstadt hem. Daar werkte het ook niet dus keer hij maar terug naar NK Zadar. Daar ontbolsterde hij volledig. Zijn carrière leek gelanceerd.

Veel ploegen

In januari 2012 werd hij een anderhalf seizoen uitgeleend aan het Duitse Freiburg waar hij heel wat ervaring op deed maar het werkte toch ook niet. In 2013 pikte KV Kortrijk gratis op en achteraf gezien was dat een heel slimme beslissing. De boomlange spits scoorde 32 keer in 74 wedstrijden (14 assists) en dat levert hem een mooie transfer op naar Sclessin. Ook daar was hij goed voor 15 doelpunten in 38 wedstrijden. In de zomer van 2016 trok Santini naar het Franse SM Caen, waar hij in 2 seizoenen (75 wedstrijden) goed was voor 27 doelpunten. En dan volgde de overstap naar het Lotto Park maar met de komst van Kompany verdween de Kroaat naar de achtergrond. 

Hij beleefde een mooie periode in België:

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant