Ronny Deila duidt meest gretige Club Brugge-speler aan: "Hij is zo professioneel... een rolmodel!"

Ondanks de overwinning tegen landskampioen Antwerp is Club Brugge niet denderend aan het seizoen begonnen. Na het zwakke seizoensbegin hebben de fans van Blauw-Zwart dit seizoen al enkele keren verwijtend met de vinger gewezen richting de verdediging en de coach Ronny Deila. In een interview heeft Deila echter heel lovende woorden voor één van zijn verdedigers. Op de vraag of de Noorse oefenmeester genoeg hongerige spelers bij Club Brugge ziet, antwoord hij positief "ja". Vooral één speler lijkt op dat vlak bij hem indruk te maken: Brandon Mechele. 

Deila over Mechele 

De fans van Club Brugge zagen Ivan Leko al als een ideale vervanger voor Deila. Na de overwinning tegen Antwerp lijken de supporters (voorlopig) gesust. In een interview had de trainer van Club Brugge enkele lovende woorden over Brandon Mechele. Toch opvallend aangezien de supporters regelmatig zeer twijfelachtig staan tegenover het niveau van hem en de verdediging in het algemeen. Deila deed de volgende uitspraak over de verdediger: "Brandon Mechele het gretigst om bij te leren. Hij is zo professioneel, stelt veel vragen. Hij wil beelden zien, alles begrijpen. In mijn ogen is hij een rolmodel. Ik denk trouwens dat alle oudere spelers zo in mekaar zitten. Zo hoort het ook".

deila over mechele

Brandon Mechele

Brandon Mechele is in de kleedkamer van Club Brugge een ervaren rot. De centrale verdediger speelt al sinds 2002, op één uitleenbeurt aan STVV na, onafgebroken voor de Bruggelingen. De tweevoudig Rode Duivel kreeg doorheen de jaren al heel wat concurrentie en viel meermaals uit de gratie, maar wist zich telkens terug te knokken in de basiself. Ondanks dat hij af en toe in vraag wordt gesteld, is hij met zijn professionele en voorbeeldige houding een betrouwbare kracht voor Club. Dat lijkt dus ook Ronny Deila te zien.