Wie is Nico Dijkshoorn, columnist van Het Nieuwsblad?

Voetbal is een topic dat in het lang en breed wordt uitgesmeerd in de media. En hoe kan het ook anders, want we raken zelden uitgepraat over de mooiste sport op aarde. Tal van journalisten en columnisten laten wekelijks hun licht schijnen op de actualiteit. Eén van hen is de veelbesproken Nico Dijkshoorn. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Nico Dijkshoorn?

Nico Dijkshoorn, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn werd geboren op 15 mei 1960 en is op moment van schrijven 63 jaar. Dijkshoorn had als jonge knaap een lerarenopleiding op zak, maar belandde al snel in de mediawereld. Hij schreef columns voor Veronica, maar de doorbrak bij het grote (Nederlandse) publiek kwam er toen hij een sportcolumn begon te schrijven voor de Volkskrant. Dijkshoorn is ook bekend van het populaire TV-programma 'De Wereld Draait Door', waar hij twaalf jaar lang iedere woensdag te gast was om actuele gedichten te schrijven én voor te dragen.

Nico Dijkshoorn Het Nieuwsblad

Ook in België maakte Nico Dijkshoorn de laatste jaren naam. De Nederlander schrijft namelijk al even columns voor de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Het is inmiddels geen geheim dat Dijkshoorn probleemloos tegen allemans schenen durft schoppen. Een kritische pen, die hij gebruikt om columns te schrijven over de actualiteit én de voetbalwereld. Vooral Noa Lang mocht het de laatste maanden al enkele keren ontgelden.

Ook interessant