Veelbesproken analist HAALT UIT naar Noa Lang: "Zal jarenlang bankzitten als grote ploeg hem koopt"

Bij Het Nieuwsblad hebben ze uiteraard heel wat columnisten en analisten. Eén daarvan is Nico Dijkshoorn. De man staat bekend om zijn uiterst scherpe pen en haalde die ook boven om de prestatie van Noa Lang tegen Benfica - die door het merendeel van de voetbalfans als goed werd beschouwd - in de Champions League te fileren. Want de Nederlander was helemaal niet zo positief over de match van zijn landgenoot. Integendeel...

Nico Dijkshoorn Noa Lang

"Ik denk dat we Noa straks niet meer gaan terugzien. Dat gevoel heb ik nu, na de wedstrijd tegen Benfica, heel erg bij hem. Die blijft eeuwig in de marge voetballen en als hij al door een grote club wordt gekocht, dan wordt het jarenlang op de bank zitten en maandelijks aan een bevriende journalist uitleggen waarom hij een juweel is en dat hij alleen nog maar hoeft te worden opgepoetst door de juiste trainer.", liet Dijkshoorn geen spaander heel van Lang.

Nico Dijkshoorn Noa Lang

Nico Dijkshoorn Anderlecht glazenwassers

Eerder bedacht Dijkshoorn al een bizar plan om Anderlecht uit het slop te halen: "Wat de Anderlecht-spelers weer moeten kennen: nederigheid. De arbeiders weer eens recht in de ogen kijken en je niet schaamtevol verstoppen in je huis of in het stadion. Dat zou de club heel veel kunnen brengen. Laat de spelers van Anderlecht eens een dagje bijwerken als glazenwassers, zodat ze letterlijk in de woonkamer kijken van de mannen en vrouwen die hun salaris betalen.".

Nico Dijkshoorn spelers Anderlecht bijwerken als glazenwasser

Dijkshoorn over Noa Lang

Het was overigens niet de eerste keer dat hij het had over Noa Lang: "Na zijn blessure en de vernederende interesse van Engelse clubs is Noa Lang opeens de oetlul van de Belgische competitie", vertelde Nico Dijkshoorn. 

Nico Dijkshoorn over Noa Lang

Dijkshoorn over transfer De Ketelaere

Ook over de transfer van De Ketelaere naar AC Milan had hij zo zijn gedacht: "Charles zit nu met Zlatan in de kleedkamer. Hij zal merken dat de andere spelers grijnzen als hij zijn voetbalschoenen vlak voor zijn eigen kastje neerzet. Ze weten wat er gaat gebeuren. Zlatan zal opstaan, vlak voor Charles gaan staan, zijn getatoeërde Zlatan-lid uit de broek halen en breed lachend Charles zijn schoenen vol pissen", schreef Nico Dijkshoorn onder andere over de transfer. Hieronder kan je nog een paar visuals vinden met enkele stukjes uit de column.

Charles De Ketelaere Ibrahimovic Nico Dijkshoorn

ibrahimovic de ketelaere ibrahimovic de ketelaere