Ooit debuut aan 17... Ex-supertalent van RSCA heeft transfer beet: titelkandidaat in 1e Nationale

Doet de naam Jorn Vancamp ergens nog een belletje rinkelen? Het zou eigenlijk moeten, want de Belg stond jarenlang te boek als een absoluut toptalent in de jeugdreeksen van Anderlecht. Hij debuteerde er ooit bij de eerste ploeg op zeventienjarige leeftijd, maar - mede door blessures - hij kon er nooit écht doorbreken. Zo'n zeven jaar later heeft de aanvaller een nieuwe club beet: RAAL La Louvière. De Walen zijn bijzonder ambitieus.

Jorn Van Camp RAAL La Louvière

RAAL La Louvière kondigde vrijdagavond de komst aan van Jorn Vancamp, die transfervrij overkomt van OH Leuven. Een bijzonder ambitieuze transfer, want Vancamp zelf probeert zijn carrière nieuw leven in de te blazen na een resem blessures die zijn ontwikkeling de laatste jaren een serieuze stok in de wielen stak. La Louvière eindigde vorig seizoen op een vierde plaats in Eerste Nationale en gaat volop voor de titel. Ze haalden ook al Mike Vanhamel, die een paar jaar geleden nog een sterkhouder was in de Jupiler Pro League, bij Beerschot.

Jorn Vancamp Anderlecht

De fans van Anderlecht zullen Jorn Vancamp ongetwijfeld nog kennen, want van de spits werd bijzonder veel verwacht. Hij blonk jaren geleden uit in de Youth League, met onder meer zeven goals in twaalf partijen en behoorde ook bij de generatie Belgen die ooit brons pakten in Mexico, met Charly Musonda en co. Hij maakte zijn debuut in de Jupiler Pro League op zeventienjarige leeftijd tegen Westerlo, maar daar zou het bij blijven. Er volgden omzwervingen bij Roda JC, Beerschot, Eindhoven & Ilves. Het afgelopen seizoen speelde hij bij de U23 van OH Leuven in Eerste Nationale, waar hij elf keer potte in 21 matchen. Zijn neus voor goals is hij dus nog niet kwijt!

Jorn Vancamp in actie bij Anderlecht: