Na 84 jaar bestaan ... 4e Provincialer verdwijnt na dit seizoen DEFINITIEF door financiële problemen

Enkele Belgische amateurclubs houden het na dit seizoen voor bekeken. Zo heb je bijvoorbeeld WS Zarren die dreigt te verdwijnen en ook SV Anzegem houdt op met bestaan. Dit is natuurlijk nieuws dat we niet graag lezen, maar soms kan het niet anders wegens financiële problemen of geen opvolging. Nog zo'n club die er na dit seizoen de stekker uittrekt, is Hoger Op Molenbeersel, een club uit Vierde Provinciale. 

Hoger op Molenbeersel

Hoger op Molenbeersel, afgekort als KVV HO Molenbeersel, speelt haar thuiswedstrijden in Molenbeersel, dat is een deelgemeente van het Limburgse Kinrooi. De club komt uit in het laagste niveau van het Belgisch amateurvoetbal, namelijk Vierde Provinciale, waar het momenteel in de onderste regionen vertoeft. De sportieve resultaten leiden echter niet tot het einde van de club, wel voornamelijk financiële problemen. HO Molenbeersel bestaat al sinds 1939 en zal er dus na 84 (!) jaar de brui aan geven.

Financiële problemen en coronapandemie

De stijgende energiekosten, de stijgende kosten voor onderhoud van de accommodatie en de dalende opbrengsten van de kantine en sponsoring zorgen ervoor dat de dorpsclub financieel niet meer kan overleven. Zonde, want bij Molenbeersel stond het sociaal gebeuren centraal en had je één grote vriendenbende. Nu dit wegvalt, is dit toch wel een grote klap. Ook de coronapandemie heeft haar rol gespeeld. In het seizoen 2020-2021 hadden ze maar liefst drie seniorenploegen en maakten ze zelfs kans om via de eindronde naar Derde Provinciale te promoveren. Door de coronapandemie viel de competitie uiteraard stil en was er geen kans meer om te promoveren. Vijftien spelers haakten af en ook het jeugdvoetbal hield er op te bestaan. Het begin van het einde blijkt enkele jaren later.

Keuze van het bestuur

"We hebben nochtans een jonge spelersgroep met veel potentieel. We hadden ook graag met deze groep verder gewerkt en bepaalde ambities vooropgesteld, maar dat is helaas financieel niet meer haalbaar. Omdat de club het risico niet wou nemen om volgend seizoen financieel helemaal vast te lopen, nam het bestuur liever nu de beslissing om er na dit seizoen mee te stoppen”, klonk het bij voorzitter Peter Nies. Een spijtige, maar geen onlogische keuze van het bestuur. Hopelijk kunnen de spelers snel elders onderdak vinden!

Via Facebook viel het droevige nieuws te vernemen:

Enkele jaren geleden hadden ze zelfs nog een damesploeg: