Wie is Anas Tajouart, een Marokkaanse Belg van Anderlecht die centraal op het middenveld speelt?

Anas Tajaouart is een jonge middenvelder van RSC Anderlecht. Dit seizoen is hij een basispion bij de RSCA Futures in de Challenger Pro League. De Marokkaanse Belg geldt als een groot talent, en als Voetbalflitsen zijnde stellen we hem dan graag ook beter aan jou vaar!

Wie is Anas Tajouart Anderlecht?

Anas Tajouart werd geboren op 7 september 2005 en wordt binnenkort achttien jaar oud. De centrale middenvelder werd geboren in Marokko, maar bezit naast de Marokkaanse ook de Belgische nationaliteit. Hij speelde halfweg 2023 al één oefeninterland met de U20 van Marokko, maar kan in principe ook nog altijd voor België kiezen. Dat zou zeker niet ongelegen zijn, want Tajouart wordt gezien als een groot talent. Hij stond op de eerste twee speeldagen van het nieuwe Challenger Pro League-seizoen al meteen twee keer in de basis.

Anas Tajouart RSCA Futures

Tajouart werd tot en met 2013 opgeleid bij FC Jeunesse Molenbeek, maar komt sindsdien uit voor de jeugd van paars-wit. Deze zomer zette hij definitief de sprong van de U18 van Anderlecht naar de RSCA Futures, de belofteploeg van paars-wit in de Challenger Pro League. Vorig seizoen mocht hij al 234 speelminuten verzamelen in de promotie play-offs, maar nu is hij een vaste basisspeler, althans zo is hij aan het seizoen begonnen. Tajouart komt centraal op het middenveld uit de voeten en speelt er met het rugnummer 78.

Een echte ket

In mei 2022 tekende Anas Tajouart zijn eerste profcontract bij Anderlecht, hij was toen amper zestien jaar oud.  De jongen uit Sint-Agatha-Berchem maakte al veel indruk. “Anas is een laat-mature speler, maar een echte ket van Neerpede. Hij is technisch begaafd, speelt met veel bravoure en moed en compenseert zijn eerder kleine gestalte met een schier grenzeloze energie”, aldus Jean Kindermans, (toenmalig) hoofd van de RSCA Belfius Academy.

Tajouart maakte al indruk bij de beloften van Anderlecht:

Ook interessant