WOW! Oost-Vlaamse Tweede Provincialer heeft beste defensie van het land met 9 (!) tegengoals

KSV Sottegem is aan een geweldig seizoen bezig. De Oost-Vlaamse club met clubkleuren wit en blauw komt uit in Tweede Provinciale B en staat momenteel aan de leiding met 57 punten, vier punten meer dan eerste achtervolger Borsbeke. In 21 wedstrijden wonnen ze maar liefst negentien keer en verloren ze slechts twee keer. Hun sterkste troef: de defensie.

Verdedigende machine

Zonder sterke verdediging kan je geen kampioen spelen, dat wordt wel eens vaker gezegd. En dat hebben ze bij Sottegem goed begrepen. Na 21 wedstrijden slikten ze slechts negen doelpunten, indrukwekkend. Daarmee hebben ze zelfs de beste defensie van het land. Met daarnaast ook nog eens 58 gescoorde doelpunten, hebben ze de tweede beste aanval van hun reeks. Enkel Zeveren doet beter, met 59 gescoorde doelpunten. 

KSV Sottegem

KSV Sottegem werd opgericht in 1922 en speelde in het verleden meerdere seizoenen in de nationale reeksen. In het seizoen 1969/1970 kenden ze hun beste jaar ooit, toen eindigden ze elfde in de Belgische tweede klasse. In het seizoen 2010/2011 speelden ze voor de laatste keer in de nationale reeksen. In 2019/2020 eindigden ze derde in hun reeks, maar dit jaar lijkt de promotie echt wel te moeten lukken.

KSV Sottegem