Rode Duivel Yannick Carrasco zette zijn eerste voetbalstapjes bij deze Tweede Nationaler

Yannick Carrasco speelde van 1999 tot en met 2001 voor Stade Everois RC, nadien maakte hij de stap naar Tweede Nationaler Diegem Sport. Bij Diegem kwam zijn talent naar boven en in 2005 kon hij de overstap maken naar Genk. In Limburg speelde hij vijf jaar vooraleer Carrasco voor een avontuur in Frankrijk koos. Hij tekende een contract bij Monaco, waar hij wist door te breken in het eerste elftal.

Yannick Carrasco Diegem

Yannick Carrasco speelde 103 wedstrijden voor Monaco, waarin hij 37 keer scoorde en ook nog eens 39 keer een assist gaf. Zijn goede prestaties leverden hem een transfer op naar het Spaanse Atlético Madrid. Bij de Madrilenen was hij actief tot 2018, toen koos hij verrassend voor een overstap naar China en tekende hij een contract bij DL Yifang. Hij speelde uiteindelijk maar twee jaar in de Chinese competitie en in 2020 werd de flankaanvaller terug uitgeleend aan Atlético Madrid.

Na amper zes maanden werd hij al definitief overgenomen van DL Yifang. Sindsdien is Carrasco één van de vaste waarden in de ploeg van Diego Simeone. Carrasco speelde ook al 54 interlands voor de Belgische nationale ploeg en de flankaanvaller scoorde daarin acht keer. In de visual staat telkens de hoogste marktwaarde die hij had toen hij bij die ploeg actief was.

carrasco bij diegem sport