De 10 JPL-spitsen die al het langst wachten op een veldgoal: Fabio Silva op 2, Ferran Jutglà op 4

RSC Anderlecht staat voor enkele belangrijke weken en maanden als het de overige doelstellingen van dit seizoen wil realiseren. Door de beker kan al een streep getrokken worden, maar Europees wil paars-wit alvast Ludogorets kloppen en ook in de eigen competitie is Play-Off 2 halen de ambitie. En dat dit niet makkelijk zal worden, is nog maar een understatement.

Fabio Silva scoort moeilijk

Zeker nu hun spits Fabio Silva in een vormdip zit. De Portugese huurling van Wolverhampton wacht al 615 (!) minuten op een velddoelpunt, dat is zo'n zes à zeven wedstrijden. De laatste goal van Fabio Silva voor Anderlecht in de Jupiler Pro League dateert al van 20 oktober 2022, toen de Portugees één keer scoorde op het veld van Zulte Waregem (3-2 nederlaag). In de beker scoorde de aanvaller wel nog tegen Lierse, maar dit werd hier buiten beschouwing gelaten aangezien het om een penalty ging.

Aantal minuten zonder veldgoal

Als we dit gaan vergelijken met alle diepe spitsen in de Jupiler Pro League, dan is het enkel Eupen-aanvaller Smail Prevljak die al langer 'droog' staat. De Bosniër wacht al 962 minuten op een veldgoal, dat lijkt wel een eeuwigheid. Julien Ngoy, Ferran Jutglà, Hugo Cuypers, Stipe Perica, Mario Gonzalez, Zinho Gano, Ahmed Benbouali en Fraser Hornby zijn in deze volgorde de eerstvolgende aanvallers die al het langst wachten op een doelpunt. Een opvallend lijstje!

Fabio Silva was nochtans uitstekend aan het seizoen begonnen, met onder meer vier goals in zijn eerste vijf matchen: 

Ook interessant