Gedeeld UECL-topschutter...ex-JPL-smaakmaker bezorgt ploeg met goal zege in UECL-voorronde

De naam Roman Bezus is waarschijnlijk bekend bij elke voetbalfan in België. In 2016 kwam de Oekraïense middenvelder naar Sint-Truiden, waar hij meteen een sterke indruk maakte. In 70 wedstrijden was hij betrokken bij 25 doelpunten van de Kanaries, Er kwam interesse van de Belgische top wat uiteindelijk resulteerde in een transfer naar AA Gent. Ook bij de Buffalo's groeide hij uit tot een essentiële speler. Hij heeft 119 wedstrijden gespeeld en was goed voor 18 doelpunten en evenveel assists. Vorige zomer werd hij als overbodig beschouwd volgens het bestuur van de club en dus besloot de Oekraïner een nieuw pad in te slaan. Bezus vertrok kosteloos naar Omonia Nicosia. Ook dit seizoen is hij al goed op dreef. Donderdagavond wist hij zijn ploeg Omonia Nicosia met een overhoeks (houdbaar) schot de zege te bezorgen tegen het Noorse Midtjylland. 

Roman Bezus vs Midtjylland

Roman Bezus begon aan de aftrap voor Omonia Nicosia in het barrageduel tegen het Noorse Midtjylland. In minuut 38 schoot hij vanaf de rand van de zestien richting doel, de 1-0 voor Omonia was een feit. De eindstand ook direct van deze wedstrijd en een doelpunt dat Bezus mede-UECL-topschutter maakt van dit seizoen naast Hugo Cuypers. Leuk feitje, bij Midtjylland stond ex-Anderlecht-middenvelder Kristoffer Olsson aan de aftrap. Hij moet in de terugwedstrijd proberen om Bezus en co in eigen huis van de volgende kwalificatieronde voor de Conference League te houden.

De goal van Bezus vs Midtjylland:

Hugo Cuypers Conference League topschutter

Hugo Cuypers, spits van KAA Gent, staat dus niet meer alleen op kop in de topschuttersstand van de Conference League dit seizoen, maar mag zijn plaats delen met Bezus. Cuypers wist woensdagavond tegen het Poolse Pogoń Szczecin nochtans ook tweemaal te scoren, maar dat Cuypers het doel weet staan weten we al lang, getuige zijn topschutterstitel vorig seizoen. De afgelopen tien seizoenen in de JPL wist namelijk maar één iemand vaker te scoren dan hij.  Benieuwd of hij deze trend ook dit seizoen kan verderzetten...

Dat Bezus het doel ook wel aardig weet staan getuigt deze video, waarin we zien hoe Bezus twee vrije trappen heerlijk binnen weet te werken: