Wie is Tristan Degreef, 18-jarig toptalent van Anderlecht dat in de voorbereiding z'n kans krijgt?

De fans van Anderlecht hopen vurig dat ze niet nog zo'n seizoen meemaken als het vorige. Brian Riemer is erop gebrand om de komende maanden competitiever te zijn in de Jupiler Pro League. Dat is een club als Anderlecht aan haar stand verplicht. Inmiddels zijn de Brusselaars ook al aan hun voorbereiding begonnen. De eerste oefenmatch - tegen Oudenaarde - verliep alvast gesmeerd. In de opstelling veel nieuwe gezichten bij paars-wit. Eén van hen is Tristan Degreef. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Tristan Degreef van Anderlecht?

Tristan Degreef is een Belgische, actieve voetballer van Anderlecht. Degreef is geboren op 19 januari 2005 en is op moment van schrijven dus achttien jaar. Een Neerpede-product pur sang, want na zijn korte passage bij Oud-Heverlee Leuven stapte hij op negenjarige leeftijd al over naar de jeugdreeksen van Anderlecht. Daar groeide hij door tot de beloften en staat hij te boek als een groot talent. Zijn trainers loven hem om zijn voetbal-IG en volgens hen is hij eigenlijk al te goed voor de jeugd. Eerder dit jaar brak paars-wit zijn contract open tot 2026 en vorige week mocht hij zelfs spelen met de A-kern, in de oefenmatch tegen Oudenaarde. Degreef stond de volledige tweede helft op het veld.

Tristan Degreef RSCA Futures

Zoals gezegd doorliep Degreef de Brusselse jeugdreeksen en 22 november 2022 was zijn moment eindelijk daar: z'n grote debuut in de Challenger Pro League, bij RSCA Futures. Trainer Guillaume Gillet liet hem in de partij tegen Dender enkele minuten voor tijd opdraven. Ondertussen verzamelde Degreef al acht matchen in 1B, waarin hij één assist gaf. 

Tristan Degreef in actie voor Anderlecht: