Kenners zijn het eens: "Deze speler moet àltijd naast Kevin De Bruyne staan"

Kenners zijn het eens: "Deze speler moet àltijd naast Kevin De Bruyne staan"

Het is een eeuwige discussie onder de Belgen: Waar moeten we Kevin De Bruyne zetten in de nationale ploeg? Die vraag werd gesteld aan zijn ex-coach Dieter Hecking (Wolfsburg), Stéphane Demol en Frank Vercauteren.

"In het systeem dat de Rode Duivels hanteren, kan Kevin net zo goed centraal op het middenveld spelen, als één van de twee 'zessen'.", vertelt Hecking. "Zeker met Axel Witsel naast zich, want die laat de Bruyne toe om het offensieve deel op het middenveld voor zijn rekening te nemen. Als je Lukaku in de spits hebt, kan je daarachter met Hazard en Mertens spelen en een rij lager met De Bruyne en Witsel. Dan heb je je beste spelers allemaal op het veld."

"In het systeem dat Martínez hanteert, is Lukaku de beste optie in de spits. Voor de twee posities achter de diepe spits wil ik graag Mertens behouden, samen met Hazard. Dat betekent dat De Bruyne een rij achteruit schuift. En Witsel waakt altijd voor de verdediging, hij is mijn lievelingsspeler. Hij laat De Bruyne toe om als meest offensieve middenvelder zijn ding te kunnen doen."

Voor Vercauteren is het overigens eenvoudig. "Hij moet spelen waar de ploeg hem het meest nodig heeft. De positie van Kevin kan wat mij betreft afhangen van de noden van de ploeg, van de beschikbaarheid van anderen en zelfs van de tegenstander. Dan bedoel ik niet dat je je moet gaan aanpassen aan die tegenstander, maar dat je Kevin op verschillende posities kan uitspelen om zélf als ploeg beter te spelen."