KVK-voorzitter komt opnieuw op de proppen met verrassend voorstel: "Play-offs in verkorte vorm"

Nadat de Federale Overheid gisteren ook de laatste speeldag in de Jupiler Pro League uitstelde en daarmee alle sportevenementen tot en met 3 april, is het maar zeer de vraag of de play-offs doorgaan en zo ja, wanneer die moeten doorgaan. "Ik vind het praktisch onmogelijk om nog elf speeldagen te spelen vanaf 4 april en ik vraag me ten zeerste af of er tegen die tijd vanwege de overheid alweer toelating zal worden gegeven om sportactiviteiten te organiseren", vertelt Allijns in Het Laatste Nieuws.

Dus oppert Allijns een verkorte versie van de play-offs die in 4 speeldagen zou afhgehandeld worden: "Als het dan toch nog kan en moet, dan stel ik voor dat we de play-offs in vier speeldagen afhaspelen. Laat de eerste drie van de reguliere competitie onderling vier wedstrijden spelen met de titel en het tweede ticket van de Champions League als inzet. Laat de 4de tot de 6de spelen voor de resterende Europese plaats(en). En speel play-off 2 in een knock-outsysteem met rechtstreekse uitschakeling zodat de winnaar na vier speeldagen bekend is."

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok:

@voetbalflitsenbe

Wat een (own)goal 😅 wie wilt ook altijd schitteren voor zijn liefje ##goal##psg##funny##football##love##foryou##foyoupage

♬ The Final Countdown - Europe