Kompany: "Er is nog een andere oorzaak waardoor Lukaku racistische spreekkoren naar zich krijgt..."

Er was heel wat te doen rond de fans van Cagliari die Romelu Lukaku bestookten met oerwoudgeluiden en andere racistische spreekkoren. Ook Vincent Kompany heeft er zijn zegje over. Hij vindt dat teveel mensen met een beschuldigende vinger wijzen naar de supporters...

"De mensen die de beslissingen moeten nemen, weten niet wat Romelu allemaal doormaakt"; vertet hij aan Sky Sports. "Alles is terug te brengen tot de mensen die hierover beslissingen moeten nemen. Het is in deze organisaties dat de problemen liggen."

"Het échte racisme is dat er in deze organisaties niemand is die écht begrijpt wat Romelu allemaal doormaakt. Ze zeggen allemaal hoe hij zich moet voelen en wat hij moet denken, maar je vindt er niemand die nog maar een fractie kan begrijpen wat Romelu heeft meegemaakt in zijn leven. Als je kijkt wie er allemaal zetelt in de UEFA, FIFA of bij de Italiaanse of Engelse Liga, dan zie je dat er heel weinig diversiteit is. Als die diversiteit er niet is, kun je ook niet de juiste beslissingen nemen als het op straffen aankomt. Zo simpel is het."