Wie is Nikola Stulic, de 21-jarige nieuwe goalgetter van Charleroi en Servisch international?

Nikola Stulic streek op 31 januari 2023 neer bij Sporting Charleroi voor een transfersom om en bij de 750.000 euro. De Servische aanvaller moet de nieuwe goalgetter worden van de Carolo's, want die hadden ze sinds het vertrek van Shamar Nicholson niet meer. De international van zijn land heeft grote ambities en wil in de voetsporen treden van onder meer Victor Osimhen. Tijd om hem wat beter te leren kennen. Eerder deden we dat ook met Aleksander Buksa, de nieuwe spits van Standard Luik.

Wie is Nikola Stulic?

Nikola Stulic werd op 8 september 2001 geboren in Sremska Mitrovica, een stad in het toenmalige Joegoslavië. De man werd opgeleid bij Partizan Belgrado en trok in januari 2022 transfervrij naar reeksgenoot Radniki Nis. Bij Partizan scoorde hij maar één goal in 26 matchen, maar bij zijn nieuwe club brak hij volledig door. Zo scoorde hij dit seizoen maar liefst twaalf goals in 23 matchen. Hij kreeg eind januari een oproep voor de Servische nationale ploeg en mocht op 26 januari zijn debuut maken tegen de Verenigde Staten (1-2 winst). Vijf dagen later versierde Stulic een transfer naar het Zwarte Land.

21-jarige goalgetter

Nikola Stulic heeft een marktwaarde van 1,5 miljoen euro, maar toch slaagde Sporting Charleroi erin om hem voor amper 750.000 euro weg te plukken. Tegen KV Mechelen speelde hij in zijn eerste match meteen 45 minuten mee en in de daaropvolgende match gaf hij al een assist tegen Seraing. Stulic heeft weinig tijd nodig om zich aan te passen en lijkt vooral een man om komend seizoen in de gaten te houden. Amper 21 jaar en bij zijn vorige club bewees hij al een echte goalgetter te zijn!

Hier kondigde Charleroi de komst aan van Nikola Stulic:

Op YouTube zijn er enkele video's terug te vinden van de jonge Serviër:

Ook interessant